Antena 3 Actualitate Augustin Lazăr va trimite legile justiției la Curtea Constituțională

Augustin Lazăr va trimite legile justiției la Curtea Constituțională

12 Dec 2017   •   10:24
Augustin Lazăr va trimite legile justiției la Curtea Constituțională
Sursa foto: foto: Agerpres

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că Ministerul Public face o analiză a modificărilor aduse în Parlament Legilor Justiţiei pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care va acţiona, precizând că una dintre idei este sesizarea Curţii Constituţionale.

Prezent marţi în Parlament la şedinţa comisiilor juridice, Lazăr a fost întrebat de jurnalişti care este poziţia sa în legătură cu modificările la Legile Justiţiei.

"Este o situaţie sensibilă, pe care noi o analizăm pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care vom acţiona mai departe în zilele care urmează. Noi facem chiar acum o analiză şi în zilele imediat următoare o să vedeţi un comunicat de presă ce am făcut noi. (...) Eu am precizat de multe ori, dacă cineva doreşte să modifice Legile Justiţiei nu trebuie să o facă nici la o comisie specială şi nici într-o procedură de urgenţă, fiindcă noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toţi românii. Avem nevoie de o Justiţie care să fie bine conturată, o Justiţie europeană şi nu una în care să nu aibă încredere. Este o analiză în curs şi vom prezenta instrumentele juridice prin care se pot verifica aceste texte de lege", a spus procurorul general.

Întrebat dacă printre instrumentele avute în vedere este şi sesizarea Curţii Constituţionale, Lazăr a răspuns: "Este una dintre ideile noastre".

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close