Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile române au destructurat o reţea infracţională de amploare cu LEGI şi ACADEMIE DE INFRACTORI

Autorităţile române au destructurat o reţea infracţională de amploare cu LEGI şi ACADEMIE DE INFRACTORI

Autorităţile române au destructurat o reţea infracţională de amploare cu LEGI şi ACADEMIE DE INFRACTORI
23 Apr 2015   •   12:47
Autorităţile române au reuşit să destructureze o reţea internaţională de infractori denumită "Academia infractorilor români". 
 
Coordonaţi de interlopul Adrian Marin Botez, membrii reţelei au furat bijuterii şi ceasuri în valoare totală de aproximativ zece milioane de euro, din magazine de lux din Europa.
 
Hoţii au acţionat, în ultimii doi ani, în ţări precum Belgia, Andorra, Germania, Austria, Olanda, Croaţia sau Slovenia, ei furând, din magazine de lux, bijuterii şi ceasuri, în valoare totală de zece milioane de euro, conform anchetatorilor.
 
Gruparea era organizată după reguli militare şi, mai mult decât atât, liderul acestei reţele a înfiinţat "Academia infractorilor români", potrivit sursei citate.
 
Conform DIICOT, modul de funcţionare al reţelei era foarte bine organizat. 

 
"Fiecare jaf dura în jur de 60 de secunde. Fiecare participant avea un rol bine stabilit, după cum se vede şi din imagini. Se acţiona după metoda celebrei grupări sârbe "Pantera Roz". Prejudiciul total creat în acest dosar este de circa 10 milioane de euro. 
 
Membrii grupării erau recrutaţi din judeţul Neamţ, antrenaţi în imobile închiriate special în acest scop, cu geamuri acoperite cu folii negre. Erau aduşi cu saci negri pe cap, erau amprentanţi, li se întocmeau dosare, li se luau probe ADN, erau menţionaţi membrii familiei, rude, prieteni. Erau chestionaţi despre viciile pe care le aveau. 
 
Iată că avem, pentru prima oară în ani de zile, o grupare infracţională cu reguli scrise, cu un cod. Regulile sunt adunate într-un "Regulamentul Academiei Infractorilor Români". cu capitole distincte, referitoare la pregătire fizică, psihică, teoretică, practică şi de anchetă, prin care trebuia să treacă fiecare membru. Academia apărea înregistrată la Interpol, Europol şi DIICOT. 
 
Exista un comandant suprem, un contabil, ofiţeri activi, ofiţeri în rezervă, existau avocaţi pentru membrii grupării acuzaţi de trădare sau greşeli. Casele de antrenament au fost închiriate în Cluj, Bucureşti, Constanţa iar programul de pregătire dura 90 de zile. 
 
Toată marfa şi toate sumele de bani obţinute au fost aduse şi investite în România. Liderul şi locotonenţii grupării au fost monitorizaţi şi probaţi de către procurori DIICOT, sprijiniţi de către ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale. Au fost efectuate 52 de percheziţii domicilare. Vor fi aduse pentru audieri 34 de persoane, dintre care 27 de suspecţi şi au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile şi mobile, printre care există şi automobile Rolls-Royce mov. 
 
Mai trebuie menţionat că atunci când unul dintre membrii grupării era capturat, acesta comunica cu liderul grupării prin scrisori adresate familiei sale, în care era folosit un limbaj codificat, prin care liderul era atenţionat cu privire la greşelile comise, care au dos la capturarea sa. 
 
Liderul grupării era asigurat întotdeauna de tăcerea celui care era capturat. Gruparea funcţiona după legea "Omerta". 
 
Codul are cinci capitole şi este un regulament, de la partea de pregătire în faţa autorităţilor până la partea de pregătire fizică. Jaful dura 60 de secunde, deci erau coordonaţi să lucreze în aceste 60 de secunde, după cronometru. 
 

×
Subiecte în articol: autorităţi România legi
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close