Antena 3 Actualitate Avertismentul lui Raed Arafat: ''Nu am văzut ce e mai rău din această pandemie!''

Avertismentul lui Raed Arafat: ''Nu am văzut ce e mai rău din această pandemie!''

de Iulia Gorgorin    |    26 Aug 2020   •   20:00
Avertismentul lui Raed Arafat: ''Nu am văzut ce e mai rău din această pandemie!''
Sursa foto: Hepta

Raed Arafat a tras un semnal de alarmă şi a spus că ''putem să ne aşteptăm la o situaţie mai rea la toamnă şi la iarnă''. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgnţă, Raed Arafat, a declarat că sunt foarte mulți ”experți” care vin cu păreri nefondate care din păcate au efect asupra unei părţi din populaţie.

"Pandemia nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină și mai rele. La iarnă să fie mai rău. Pandemia care a fost în 1918-1919, nu primul val a fost cel mai rău. Noi nu avem astfel de informații, dar noi trebuie să ne așteptăm că lucrurile pot să se înrăutățească și noi trebuie să fim foarte pregătiți.

Sunt foarte mulți ”experți” care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără argumente științifice, dar aberează toată ziua și, din păcate, au efect asupra unei părți din populație. Mulți respectă regulile, dar această parte mică poate contribui la răspândirea bolii într-un mod necontrolat. Față de atunci, acum avem alte mecanisme și mijloace de luptă cu boala. Nu putem compara 2020 cu 1919.

Nu putem să spunem că totul va fi bine. Putem să ne așteptăm la o situație mai rea la toamnă și la iarnă și va trebui să fim mai bine pregătiți!

Populația să fie mai înțelegătoare. Noi nu putem rezolva o problemă sau limita un risc fără participarea populației. Populația e un factor foarte important în această ecuație. Dacă toți înțeleg că trebuie să trecem acest hop împreună, atunci poate reușim să limităm impactul și să nu ajungem ca în alte țări", a declarat Raed Arafat, în direct la B1 TV.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close