Antena 3 Actualitate Avocatul lui Matteo Politi spune că 3.000 de medici sunt în situația clientului său. Cum răspunde ministrul Sănătății

Avocatul lui Matteo Politi spune că 3.000 de medici sunt în situația clientului său. Cum răspunde ministrul Sănătății

de S.T.    |    09 Iun 2019   •   12:59
Avocatul lui Matteo Politi spune că 3.000 de medici sunt în situația clientului său. Cum răspunde ministrul Sănătății

Daniel Ionaşcu, avocatul lui Matteo Politi, a declarat sâmbătă seară, la Antena 3, că în România sunt 3.000 de astfel de medici.

Ministerul Sanatatii nu detine informatia ca ar exista medici falsi care profeseaza in Romania.

„Daca cineva detine informatii ca  astazi sunt medici falsi  care ofera servicii medicale in sistemul public sau privat de sanatate, are obligatia sa anunte organele competente, acest lucru punand in pericol vietile pacientilor”, transmite ministerul.

In urma  cazurilor depistate  in care persoane profesau  meseria de medic  cu parafe acordate  ilegal, Ministerul Sanatatii a demarat un control  la Directia de Sanatate Publica  Bucuresti in cadrul caruia au fost verificate  toate codurile de parafa  eliberate de aceasta institutie  din anul 2018 pana in februarie 2019. De asemenea, astfel de controale au fost derulate in mai multe directii de sanatate publica judetene.

 De asemenea, pentru  a evita situatiile ca si  alte persoane care nu indeplinesc conditiile necesare sa  practice medicina in Romania, Ministerul Sanatatii a elaborat un Ordin de Ministru care se afla in prezent in transparenta decizionala si care reglementeaza conditiile necesare  pentru angajarea medicilor in sistemul de sanatate public si privat.

Citește și: Cum răspunde Matteo Politi acuzațiilor victimelor: „Am făcut practică în chirurgie în săli de operație. Am făcut cursuri, nu am rezidențiat”

Facem mentiunea ca lista cu codurile de parafa eliberate a nivel national  este elaborata de centrul de calcul  al Ministerului Sanatatii si nu poate fi facuta publica deoarece contine date cu caracter personal.

„Mi se pare extrem de grava afirmatia conform careia astazi ar exista in sistemul de sanatate din Romania 3000 de medici falsi. Daca exista dovezi in acest sens,  daca cineva stie ca exista o singura persoana care astazi practica medicina fara a avea acest drept, are obligatia  de a informa imediat organele competente. Astfel de afirmatii  fara dovezi fac foarte mult rau  pacientilor, a caror incredere in personalul medical poate fi zdruncinata. Pe de alta parte, suspiciunile create astfel afecteaza si medicii  care  fac tot ce le sta in putinta  pentru sanatatea noastra. Am luat masuri indata ce am aflat despre primul caz  in care o persoana si-a  obtinut ilegal codul de parafa,  astfel incat sa nu mai existe  posibilitatea crearii de brese in sistem. Este vorba chiar despre  persoana pe care o apara astazi domnul avocat Daniel Ionascu, cel care afirma ca sunt alte mii de medici in situatia clientului sau. Sunt sigura ca justitia isi va face datoria  in toate  cazurile de depistate  pentru a da un exemplu  celor care s-ar mai gandi de acum incolo ca se pot juca de-a medicii punand in pericol vietile  oamenilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close