Antena 3 CNN Actualitate Plăți de 427 de milioane de euro pentru fermierii români, trimise spre decontare către Comisia Europeană

Plăți de 427 de milioane de euro pentru fermierii români, trimise spre decontare către Comisia Europeană

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a transmis Comisiei Europene solicitarea de decontare a sumei de 426,8 milioane de euro reprezentând rambursarea plăților realizate din bugetul național către fermieri în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2021.

Plăți de 427 de milioane de euro pentru fermierii români, trimise spre decontare către Comisia Europeană
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    08 Feb 2022   •   19:18

Potrivit AFIR, declarația transmisă însumează totalul plăților efectuate de agenție în trimestrul IV către beneficiarii proiectelor de investiții finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Sunt prinse şi plățile directe și compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenția de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA).

Banii vor ajunge în România peste o lună și jumătate

"Conform procedurilor de lucru stabilitate la nivelul Comisiei Europene, declarația de cheltuieli aferentă trimestrului IV a fost încărcată direct de către AFIR în sistemul informatic utilizat pentru schimbul de date între statele membre și CE, urmând ca, după verificarea sumelor cuprinse în declarația de cheltuieli, Comisia să ramburseze României, în termen de 45 de zile, fondurile europene alocate pentru agricultură și dezvoltare rurală", a anunțat AFIR.

Până în prezent, Comisia Europeană a rambursat României peste 6,4 miliarde de euro pentru agricultură și dezvoltarea durabilă a mediului rural prin PNDR 2014 – 2020.

×
Subiecte în articol: fermieri decontare Comisia Europeana APIA
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close