Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu reacționează dur la acuzațiile lui Căpățână: Dacă am făcut așa, și Maior și Coldea trebuie arestați

Traian Băsescu reacționează dur la acuzațiile lui Căpățână: Dacă am făcut așa, și Maior și Coldea trebuie arestați

Traian Băsescu reacționează dur la acuzațiile lui Căpățână: Dacă am făcut așa, și Maior și Coldea trebuie arestați
de M.Z.    |    17 Iun 2016   •   20:57

Traian Băsescu reacționează dur după dezvăluirile făcute de Marian Căpățână la Antena 3, potrivit căruia acesta ar fi fost pus să mintă justiția ca să-l protejeze pe fostul președinte - și aruncă nume de persoane și instituții foarte importante în joc, spunând că dacă el a încălcat legea, trebuie să răspundă și ei.

”Dacă am făcut aşa ceva (implicarea în povestea cu șpaga luată de Mircea Băsescu - n.r.) înseamnă că şi şeful SRI și prim-adjunctul trebuie arestați, dacă au protejat cumva acțiuni infracționale și eu alături de ei. Dacă Maior și Coldea au protejat cumva activități infracţionale alături de familia mea trebuie arestaţi imediat. Când un şef de stat încalcă legea și cei care au încălcat-o alături de el trebuie să fie arestați imediat. Să fie chemați imediat Maior și Coldea, iar dacă au primit un astfel de ordin și dacă l-au respectat alături de mine trebuie să fim judecați. Kovesi poate să se autosesizeze şi să mă cheme pe mine, și pe Maior, și pe Coldea şi să ne ancheteze cum am dat eu ordin și ei cum au protejat infracţiuni în familia preşedintelui”, a spus fostul preşedinte Traian Băsescu joi seară la România TV, potrivit flux24.ro.

Reacția lui Traian Băsescu vine după ce complicele lui Mircea Băsescu, Marian Căpățână - cel care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata a 250.000 de euro, în dosarul cu Bercea Mondial - a spus joi, la Antena 3, că peste jumătate de milion de euro a ajuns la fratele fostului președinte, iar lui i s-a impus o anume variantă pe care să o spună, pentru a evita numele fostului președinte în acest caz.

Totodată, fostul procuror Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat dosare ale familiei Anghel, a explicat la Antena 3, cum i s-a luat rapid dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, după ce ”a îndrăznit” să vorbească despre fratele fostului președinte.

Informațiile au fost prezentate vineri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close