Antena 3 CNN Actualitate "Băsescu ştia bine că MINŢEA". Dezvăluiri făcute din închisoare despre preşedintele României

"Băsescu ştia bine că MINŢEA". Dezvăluiri făcute din închisoare despre preşedintele României

"Băsescu ştia bine că MINŢEA". Dezvăluiri făcute din închisoare despre preşedintele României
de O.P.    |    09 Ian 2014   •   06:08

Preşedintele Traian Băsescu a minţit când, în 2009, a declarat că Adrian Năstase a fost denunţat de colegii de partid în dosarul Zambaccian.
O spune chiar fostul premier, într-o nouă postare din închisoare pe blogul personal.

Între timp, avocaţii lui îşi pregătesc strategia pentru a obţine eliberarea condiţionată a fostului premier. Niciun demers nu poate fi însă făcut până cînd judecătorii nu îşi vor motiva sentinţa dată în dosar.

Adrian Năstase scrie pe blogul său că preşedintele Băsescu a minţit cînd, în 2009, la o întîlnire cu liderii politici, le-a spus acestora că fostul prim-ministru ar fi fost trădat de propriii colegi de partid în dosarul Zambaccian.

"El spunea atunci că dosarul a pornit de la denunţuri ale unor „colegi de partid" - Sergiu Sechelariu şi Irina Jianu. Minciună, evident. Dosarul e public. Nu există astfel de denunţuri. În schimb, în urma unor controale financiare ordonate de DNA, în 2005-2006 la firmele lui Sechelariu, administratorul firmei, Cristina Popa a fost pusă sub învinuire şi apoi, în schimbul denunţului împotriva noastră, a fost transformată în martor".

Năstase susţine că, după campania prezidenţială din 2004, Mona Muscă, din partea alianţei D.A., ar fi făcut o sesizare la Parchet pe tema terenului din Zambaccian.

"Băsescu ştia bine, la întâlnirea din 2009, că minţea şi că dosarul a fost pornit politic, la iniţiativa sa şi a colegilor săi. După alegeri, la 4 noiembrie 2005, Daniel Morar, proaspăt numit la conducerea DNA de Băsescu şi Macovei, a redeschis dosarul".

Adrian Năstase adaugă că dosarul a fost început cu cîţiva ani înainte de alegerile din 2004.

"În 2002, Băsescu, în calitate de primar general al Capitalei a încercat, în scopuri politice, blocarea construcţiei din Zambaccian. Constructorul, Vertcon, l-a acţionat în instanţa şi a câştigat. Evident că era vorba de o acţiune cu substrat politic, în condiţiile cunoscute", spune fostul prim-ministru.

Între timp, avocaţii lui Adrian Năstase iau în calul mai multe variante prin care să obţină eliberarea fostului premier.

După ce se va termina perioada de carantină pentru fostul premier se va stabili regimul de detenţie. Cel mai probabil va fi vorba de un regim smideschis.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close