Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu trebuie să elibereze vila de protocol până miercuri

Traian Băsescu trebuie să elibereze vila de protocol până miercuri

R.A.-A.P.P.S. transmite că miercuri expiră termenul la care fostul preşedinte Traian Băsescu trebuie să elibereze vila de protocol.

Traian Băsescu trebuie să elibereze vila de protocol până miercuri
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    31 Mai 2022   •   16:32

Termenul de eliberare a imobilulul – reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, transmis Dlui. Traian Basescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01.06.2022.

„În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozițiilor legale.

Subliniem faptul că R.A.-A.P.P.S. efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul Președinte al României, Dl. Traian Băsescu, a reședintei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intima, familială și privată, drepturi garantate de Constituție oricărui cetățean al României”, transmite R.A.-A.P.P.S.

Fostul preşedinte al României a pierdut dreptul de a folosi locuinţa de protocol, după ce instanța supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

Ulterior, Traian Băsescu a anunţat că îşi cumpără un apartament în Bucureşti pentru a elibera vila RA-APPS.

Traian Băsescu a dat SPP în judecată

Între timp, fostul preşedinte îşi cere privilegiile înapoi în instanţă. Acesta a dat SPP în judecată.

Traian Băsescu se luptă să-şi recâștige privilegiile de fost președinte. A dat din nou în judecată Serviciul de Protecție și Pază şi așteaptă stabilirea termenului.

Fostul președinte cere suspendarea notificării primite de la SPP prin care a fost lăsat fără maşină, fără șofer, fără aghiotant și fără pază la locuința de protocol. Toate acestea i-au fost retrase după ce judecătorii Instanței Supreme l-au declarat definitiv pe Traian Băsescu colaborator al Securității.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu vila de protocol
Parteneri
Interviu exploziv: Ofițer sub acoperire, dezvăluiri despre rețelele de traficanți
x close