Antena 3 CNN Actualitate Benzi LED RGB in proiecte complexe

Benzi LED RGB in proiecte complexe

Cunoastem de ani de zile beneficiile iluminării cu LED-uri: economie de energie electrică și o durată de viață mai lungă. La inceput aceste lucruri ne-au determinat pe mulți dintre noi să trecem de la becul clasic la iluminatul pe led. Dar iluminatul cu LED-uri nu se termină cu becurile led: benzile LED sunt una dintre cele mai bune modalități de a schimba complet tot iluminatul.

Benzi LED RGB in proiecte complexe
de Georgiana Adam    |    04 Mar 2021   •   16:05

Astazi benzile led pot fi cu mai multe culori, sunt controlate de la distanta prin WiFi sau vocal cu ajutorul Amazon Alexa sau Google home. Vestea buna este ca le gasiti pe toate la noi pe iluminat-ieftin.ro si nu trebuie să cheltuiți foarte mult pentru a găsi exact ceea ce căutați.

Care este diferenta intre o banda led RGB simpla si una inteligenta?

Diferenta intre cele 2 benzi led este facuta doar de dispozitivele de control. In era IoT dispozitivele de control pentru benzile led au devenit compacte, mai usor de programat si integrat in proiectele dvs. Aplicatiile compatibile cu aceste controlere au optiuni multiple, programe de iluminat, sincronizare cu muzica din telefon sau prin microfon sau ambilight.

Ce trebuie sa stim pentru a trece la iluminatul inteligent cu benzi led?

Alegerea componentelor pentru benzile LED RGB necesita cateva informatii suplimentare despre proiectul pe care il avem de facut. Trebuie sa tinem cont ca pentru un proiect smart lighting vom avea nevoie de conexiune la internet pe 2.4MHz si o centralina (un bridge) pentru a conecta aceste controlere la internet.

Este de preferat sa alegem un producator cu cat mai multe solutii de iluminat smart ( EGLO sau MiLight – MiBoxer) pentru a avea o singura aplicatie pe smartphone si eventual o telecomanda.

Daca insa ne vom alege 2 producatori diferiti, trebuie sa verificam compatibilitatea lor cu sistemele de comanda vocala Alexa si Google Home.

Sa presupunem ca avem o locuinta cu mai multe camere si in cateva camere mai multe scafe.Trebuie sa stim:

  • Lungimea totala a benzilor led din fiecare incapere.
  • Scenariul de functionare - modul in care se pornesc si controleaza benzile led in fiecare camera.
  • Alegerea modelului de banda LED – RGB, RGBW sau RGB+CCT si a tensiunii de lucru 12V sau 24V.
  • Alegerea telecomenzii cu zone multiple in functie de scenariul de aprindere.Telecomenzile MiLight-MiBoxer permit alegerea a 4 sau 8 zone independente. In cadrul unei zone se pot monta mai multe controlere dar se pot adauga si alte corpuri de iluminat din gama MiBoxer – MiLight.

Pentru proiecte mai mici, care contin doar benzi led, putem opta pentru un controler care se conecteaza singur la reteaua WiFi fara a fi necesar un bridge. Acest controler poate fi MiLight tip WL5 , 15A, este compatibil cu Alexa si Google Home si poate controla orice tip de banda led RGB (rgb simpla, 4 fire, RGBW cu 5 fire sau RGB+CCT cu 6 fire).

Ar fi de preferat sa verifici compatibilitatea componentelor alese cu un reprezentant de vanzari iluminat-ieftin.ro sau sa ne vizitezi in showroom-uri.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close