Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul care îndoliază România. Suntem pe locul 8 în UE în topul celor mai periculoşi şoferi. 1400 de oameni au murit de la începutul anului

Bilanţul care îndoliază România. Suntem pe locul 8 în UE în topul celor mai periculoşi şoferi. 1400 de oameni au murit de la începutul anului

Bilanţul care îndoliază România. Suntem pe locul 8 în UE în topul celor mai periculoşi şoferi. 1400 de oameni au murit de la începutul anului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de O.P.    |    21 Noi 2011   •   05:57

România este pe locul 8 într-un top al celor mai periculoşi şoferi din Uniunea Europeană. Anul trecut peste 2.000 de români şi-au pierdut viaţa pe drumurile din ţară.  Bilanţul este tragic şi pentru primele 9 luni ale acestui an: 6.715 accidente grave în care au murit peste 1400 de oameni. Victimele accidentelor rutiere au fost comemorate în Parcul Tineretului din Bucureşti.

Practic, nu există zi fără morţi şi răniţi pe şoselele ţării. În primele 9 luni ale acestui an, numai în Bucureşti au avut loc 659 de accidente rutiere, soldate cu 59 de morţi şi 600 de persoane ranite grav, cele mai multe accidente fiind produse din vina şoferilor. La doar 15 kilometri la oră, urmările unui accident pot fi din cele mai grave.

Cauzele principale ale producerii accidentelor sunt viteza excesivă, neacordarea priorităţii pietonilor şi traversarea prin locuri nepermise.

Victimele accidentelor rutiere au fost comemorate în parcul Tineretului. Peste 100 de tineri voluntari au vrut să atragă atenţia şoferilor, bicicliştilor, motocicliştilor şi pietonilor, cu privire la siguranţa în trafic, prin intermediul unor acţiuni de informare.

Peste 1,3 milioane de persoane îşi pierd viaţa anual, la nivel global, în accidente de maşină. Din 2005, în memoria lor, Organizaţia Naţiunilor Unite celebrează în fiecare an, în cea de-a III-a duminică a lunii noiembrie, Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic.





×
Subiecte în articol: morti decese teribilism la volan victime
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close