Antena 3 CNN Actualitate Bitdefender, semnal de alarmă! De ce trebuie să eviți să te conectezi la reţeaua Wi-Fi a hotelului

Bitdefender, semnal de alarmă! De ce trebuie să eviți să te conectezi la reţeaua Wi-Fi a hotelului

Bitdefender, semnal de alarmă! De ce trebuie să eviți să te conectezi la reţeaua Wi-Fi a hotelului
19 Iul 2017   •   11:58

Atacatorii din spatele grupării DarkHotel şi-au îmbunăţăţit modalitatea de atac şi vizează acum politicienii cazaţi în hoteluri, de la care fură secrete de stat, arată o cercetare efectuată de specialiştii în securitate cibernetică ai producătorului român de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender și publicată miercuri, scrie news.ro.

Gruparea este cunoscută de un deceniu pentru miile de victime ţintite de-a lungul timpului prin infrastructura Wi-Fi din hoteluri, potrivit Bitdefender. Atacurile au rămas nedepistate de autorităţi şi au funcţionat în principal prin compromiterea hotspot-urilor de internet wireless în hoteluri, recunoscute pentru securitatea precară şi parolele slabe.

Specialiştii recomandă utilizatorilor să evite conectarea la reţeaua Wi-Fi a hotelului şi folosirea doar a conexiunii de date mobile pe telefonul sau laptopul de serviciu.

”Nu folosiţi dispozitivele personale pentru activităţi legate de serviciu. Nu deschideţi e-mail-uri de la expeditori necunoscuţi sau de la hotelul în care sunteţi cazat. De regulă, recepţionerul vă va suna în cameră pentru a semnala o urgenţă sau vă va aborda la recepţie pentru alte detalii. Nu faceţi public pe reţele de socializare locul în care sunteţi cazat. Folosiţi pe toate dispozitivele o soluţie de securitate performantă şi actualizată la zi”, se arată în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: bitdefender semnal de alarma
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close