Antena 3 CNN Actualitate Boc: Lăsăm nemajorate taxele. Mărim accizele la produsele de lux şi impozităm suplimentar bogaţii (VIDEO)

Boc: Lăsăm nemajorate taxele. Mărim accizele la produsele de lux şi impozităm suplimentar bogaţii (VIDEO)

Boc: Lăsăm nemajorate taxele. Mărim accizele la produsele de lux şi impozităm suplimentar bogaţii (VIDEO)
Sursa foto: boc
21 Mai 2010   •   17:47

Premierul Boc nu poate garanta păstrarea TVA şi a cotei unice de impozitare la actualul nivel decît dacă nu se agravează criza. Şeful guvernului a fost nevoit să dea explicaţii vineri după ce şeful FMI a dezvăluit că Fondul s-a opus reducerii salariilor şi pensiilor în România.

Vezi declaraţia lui Dominique Strauss Kahn, şeful FMI.

Premierul Emil Boc a reiterat, în urma întâlnirii cu reprezentanţii patronatelor, de vineri, că în perioada de criză majorarea TVA-ului nu reprezintă o soluţie. Boc a declarat că guvernul optează în continuare pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel încât deficitul bugetar să fie păstrat la 6,8%.

Premierul a precizat că sunt două cauze majore care au determinat alegerea acestei variante: existenţa unor derapaje în ceea ce priveşte politica salariilor şi a pensiilor, în 2007 şi 2008, şi criza economică internaţională.

?Tăriceanu şi Vosganian au oferit bugetarilor cadouri otrăvite care se întorc împotriva noastră?, a declarat Boc.

?Trebuie să ajungem să plătim salariile şi pensiile din ceea ce producem, nu din împrumuturi. De aceea, spun că am ales răul cel mai mic?, a precizat premierul.

Acesta a mai spus că majorarea TVA-ului ar fi însemnat compromiterea şanselor de relansare a activităţii economice bazate pe sectorul privat.

"Opţiunea FMI a fost TVA de 24%, cotă unică de 20% şi reducerea salariilor cu 20%. Faţă de această opţiune, am ales să reducem cheltuielil bugetare fără a creşte taxele, pentru că o impozitare suplimentară a mediului de afaceri ar afecta şansele de reluare a creşterii economice. Am ales răul cel mai mic", a explicat Boc.

Potrivit premierului, va fi modificată legea achiziţiilor publice, va fi adoptată legea parteneriatului public-privat şi se va realiza impozitarea suplimentară începând cu cea de-a doua proprietate. Premierul a adăugat că se vor mări şi accizele la produsele de lux.

În plus, premierul a spus că nici un salariat nu va avea un salariu mai mic de 600 RON, iar alocaţiile pentru copii, indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap şi cele pentru veteranii de război nu vor fi reduse.



Antena3





×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close