Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii protestează în faţa Ministerului Muncii: ''În campanie ne daţi, după vot ne îngheţaţi''

Bugetarii protestează în faţa Ministerului Muncii: ''În campanie ne daţi, după vot ne îngheţaţi''

Protestele iau amploare în urma deciziei Guvernului Cîţu de a îngheţa salariile bugetarilor. Membrii federaţiei PUBLISIND, care reprezintă interesele poliţiştilor din întreaga ţară, protestează în faţa Ministerului Muncii, unde cer mărirea veniturilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum. În paralel au loc proteste şi la sediile prefecturilor din Bacău, Timiş şi Cluj.

Bugetarii protestează în faţa Ministerului Muncii: ''În campanie ne daţi, după vot ne îngheţaţi''
de Iulia Gorgorin    |    13 Ian 2021   •   11:37

Zeci de persoane protestează în faţa sediului Ministerului Muncii. Oamenii sunt vor ca salariile şi salariile lor să nu fie îngheţate.

De asemenea, oamenii sunt nemulţumiţi că pensiile lor nu sunt indexate cu rata inflaţiei, dar şi că salariul minim va creşte cu doar 41 de lei.

La finalul protestului, în jurul orei 12,00, o delegaţie PUBLISIND va intra la discutii cu Raluca Turcan, Ministrul Muncii

''Sunt oameni care îşi strigă nemulţumirile, reprezentanţi ai poliţiştilor, ai angajaţilor care lucrează în Parchet, instanţele de judecată, în cadrul DNA şi DIICOT, dar şi angajaţi de la Protecţia Mediului (...) Reprezentaţii sindicatelor se plângeau şi de faptul că foarte mulţi angajaţi din Poliţie, dar şi din alte instituţii, cum sunt instanţele şi Parchetele, trebuie să îşi cumpere singuri materiale sanitare în această perioadă şi le este foarte greu să supravieţuiască'', a spus Vlad Ungar, reporter Antena 3.

Protestatarii au scris mesaje pentru guvernanţi: ''În campanie ne daţi, după vot ne îngheţaţi''

De asemenea, bugetari din mai multe domenii au anunţat că vor ieşi în stradă luna aceasta, revoltaţi de decizia Guvernului de a le îngheţa salariile.

Federaţia PUBLISIND afiliată la Blocul National Sindical, totalizând 35.000 de membri din domeniile administraţie publica centrală şi locală, asistenţă sociala, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS, a declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020.

Protestele vor continua pe termen nedeterminat

''Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile asa cum nu putem refuza restrictiile, interdictiile si incompatibilitatile impuse de lege. Pentru o salarizare decenta si echitabila  asteptam cuminti la rand inca din anul 2010, an in care mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare'',  se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Federației PUBLISIND.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close