Antena 3 CNN Actualitate Accidente în lanț din cauza poleiului! Mai multe bulevarde din Capitală s-au transformat în patinoare

Accidente în lanț din cauza poleiului! Mai multe bulevarde din Capitală s-au transformat în patinoare

Mai multe bulevarde din Capitală s-au transformat în patinoare, iar la câteva ore au fost înregistrate zeci de tamponări în toate sectoarele din București. Ploaia căzută pe timpul zilei s-a transformat în lapoviţă şi apoi în ninsoare, odată cu lăsarea serii, iar mulţi şoferi și pietoni s-au confruntat cu poleiul.

Accidente în lanț din cauza poleiului! Mai multe bulevarde din Capitală s-au transformat în patinoare
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    09 Dec 2020   •   09:15

După avertizarea de ploaie și polei transmisă marți de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), mai multe stăzi din București s-au transformat în adevărate patinoare.

Avertizarea de cod galben de ploi și polei, valabilă în Capitală şi în judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, până la ora 11.00.

Lapoviţa căzută în timpul zilei, transformată în ninsoare spre seară, a dus la apariţia poleiului.

Bulevardele din Capitală s-au transformat în patinoare şi în câteva ore au fost înregistrate zeci de accidente

Asfel, în sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei.

În următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice și centrale, precum și în zonele de munte, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

Meteorologii anunță că în București stratul de zăpadă măsoară 8 – 12 centimetri, iar până miercuri dimineața stratul va măsura 15 centimetri.

Potrivit ANM, în București vremea va fi închisă până miercuri dimineața.

De asemenea, pe A2 București – Constanța a apărut fenomenul de ploaie înghețată

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, Poliția le recomandă șoferilor care se deplasează în zonele vizate, să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă sau polei, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă dacă situația o impune și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

Desfășurare impresionantă de forțe în Sectorul 4 pentru deszăpezirea arterelor rutiere

200 de utilaje de deszăpezire și 500 de lucrători de la salubritate au intervenit pentru înlăturarea zăpezii pe străzi, după ninsoarea din ultimele ore. La această oră, în Sectorul 4 se circulă în condiții normale fără a exista blocaje.

Toate situațiile dificile referitoare la deszăpezirea străzilor pot fi semnalate la numărul de urgență 021/9441.

×
Subiecte în articol: polei pationare Capitală meteo iarnă
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close