Antena 3 CNN Actualitate "Cadou" de Moş Nicolae. 12.000 de apartamente din Brăila au rămas fără căldură în prag de iarnă

"Cadou" de Moş Nicolae. 12.000 de apartamente din Brăila au rămas fără căldură în prag de iarnă

"Cadou" de Moş Nicolae. 12.000 de apartamente din Brăila au rămas fără căldură în prag de iarnă
Sursa foto: Foto: a1.ro
de O.P.    |    06 Dec 2011   •   05:58

Mii de brăileni au rămas fără căldură şi apă caldă în prag de iarnă din cauza datoriilor care sunt prea mari pentru a putea fi plătite. Situaţia este foarte gravă, având în vedere că 12.000 de apartamente, instituţii publice şi instituţii de învăţământ au caloriferele îngheţate.

Centrala electrică de termoficare Brăila are datorii de peste opt milioane de lei la furnizor, aşa că alimentarea cu gaz fost sistată. La rândul ei, compania a oprit furnizarea agentului termic, deoarece asociaţiile de proprietari au datorii de peste 10 milioane de lei.

Societatea a încercat la un moment dat să ajungă la un compromis cu asociaţiile de proprietari datoare. Furnizarea de căldură şi apă caldă ar fi continuat dacă asociaţiile şi-ar fi plătit eşalonat datoriile, dar soluţia nu s-a dovedit a fi eficientă, motiv pentru care multe asociaţii de proprietari au fost date în judecată pentru recuperarea datoriilor.

Majoritatea brăilenilor nu mai cred că vor avea căldură şi apă caldă în această iarnă, însă autorităţile locale îşi pun speranţa într-un sprijin guvernamental.

 





×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close