Antena 3 Actualitate Călin Popescu-Tăriceanu explică scopul noilor măsuri fiscale

Călin Popescu-Tăriceanu explică scopul noilor măsuri fiscale

07 Noi 2017   •   19:57
Călin Popescu-Tăriceanu explică scopul noilor măsuri fiscale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că pachetul de măsuri fiscale care va fi adoptat miercuri în şedinţa de guvern are susţinerea Coaliţiei şi va conduce la creşterea puterii de cumpărare, fără a se diminua competitivitatea întreprinderilor şi a economiei româneşti. 

"Am făcut o prezentare colegilor mei în legătură cu apropiatele măsuri preconizate a fi luate de către Guvern până miercuri, prin OUG, în şedinţa de guvern, pachetul de măsuri fiscale şi celelalte care vor permite adoptarea bugetului pe anul 2018. Aceste măsuri nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net, (...) vor avea anumite creşteri la salariul net. Se vor majora deducerile pentru cei cu venituri mici şi acest lucru sigur că va favoriza o plajă largă, fie că este vorba de salariaţi, fie că este vorba de cei care desfăşoară activităţi independente.(...) Deci, per ansamblu, cred că în pofida disputelor şi a unor informaţii incorecte lansate în mediul public, măsurile care vor fi adoptate se înscriu în ceea ce am preconizat în programul de guvernare, şi anume creşterea puterii de cumpărare a românilor, fără ca acest lucru să diminueze competitivitatea întreprinderilor şi a economiei româneşti. Da. Ansamblul măsurilor care se vor face prin OUG şi care sunt susţinute de Coaliţie şi de Guvernul din care facem parte", a declarat Tăriceanu, marţi, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE. 

Întrebat dacă susţine ca neplata contribuţiilor de către angajator să fie infracţiune, Tăriceanu a spus: "Da. Nu ştiu dacă va fi menţionată (n.r. - în pachet) dar mie mi se pare normal ca această obligaţie (n.r. - plata contribuţiilor de către angajator) să fie îndeplinită întocmai şi la timp, fără negociere. Plata acestor contribuţii este o obligaţie, nu este facultativă". 

Sursă: Agerpres
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close