Antena 3 CNN Actualitate Campania Oamenilor Invizibili - Transplant pentru viaţă

Campania Oamenilor Invizibili - Transplant pentru viaţă

Campania Oamenilor Invizibili - Transplant pentru viaţă
de S.T.    |    29 Apr 2015   •   09:58

Puţini ştiu cât de neînsemnaţi suntem uneori. Exact ca atunci când ne dăm acordul pentru transplantul de organe, iar semnătura noastră nu contează, pentru că nimeni nu ţine cont de ea.  

Suntem, practic, invizibili. Colegii de la Observator ne propun să schimbăm lucrurile şi vă invităm să ne fiţi alături în Campania Oamenilor Invizibili - Transplant pentru viaţă.

Vrem să dovedim că fiecare semnătură contează! Împreuna putem să îi ajutăm pe cei care au nevoie de un transplant. Schimbăm procedurile, facem ca totul să se întâmple mai uşor. Ca să devenim din nou vizibili.

Campania oamenilor invizibili începe cu două dintre cazurile pe care le-am vegheat aproape un an. Magdalena şi Ionuţ - doi tineri a căror viaţa a fost pusă pe lista de aşteptare.  


Ionuţ are 16 ani, trupul firav şi doar 26 de kilograme. Copilăria lui s-a sfârşit brusc când a aflat că e bolnav şi că astmul de care a fost tratat de medicii toată viaţa e o boală mult mai gravă.

Ionuţ are fibroză pulmonară idiopatică. O boală care i-a distrus încet plămânul drept, iar din stângul i-a mai lăsat o fărâmă.

De când a fost diagnosticat Spitalul Grigore Alexandrescu i-a devenit a doua casă pentru că e dependent de oxigen. Un transplant la Viena este singura lui speranţă. O operaţie, la care familia lui Ionuţ abia îndrăzneşte să viseze.

Părinţii lui Ionuţ au trimis actele la o clinică din Viena şi aşteaptă o minune.

Pentru Magdalena, o simplă plimbare devine aproape imposibilă. Tânăra are colangită cronică necrozantă. Ficatul ei s-a degradat în timp, iar acum are ciroză.

Magdalena ae nevoie de un transplant de ficat, iar medicii de la Spitalul Fundeni i-au sugerat să caute un donator în familie. Ajutorul a venit de la cine se aştepta mai puţin: Mădălina, sora ei cea mai mică.



×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close