Antena 3 CNN Actualitate Când ar putea fi ZGUDUITĂ România de un cutremur de 7 grade

Când ar putea fi ZGUDUITĂ România de un cutremur de 7 grade

Când ar putea fi ZGUDUITĂ România de un cutremur de 7 grade
Sursa foto: Foto: islamiworld.com
de M.Z.    |    24 Apr 2014   •   18:57

După ce ani de zile a încercat să prevadă marele cutremur, fostul şef al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, vine cu o nouă avertizare.

România ar putea fi lovită de un seism puternic, de circa peste 7 grade, până la sfârşitul secolului. Mărmureanu recunoaşte că nu poate prezice exact, dar spune că prin 2060-2080, ţara noastră ar putea fi zguduită serios.

 
De la începutul anului, în ţara noastră s-au înregistrat aproape 80 de cutremure, însă faptul că numărul lor este mai mare decât de obicei nu trebuie să-i îngrijoreze pe oameni, spune Gheorghe Mărmureanu. 
 
Un cutremur mare nu ar produce însă pagube materiale însemnate sau pierderi de vieţi omeneşti, spune profesorul Mărmureanu. 
 
Un seism de mare magnitudine produs în zona seismică Vrancea se va resimţi, în primul rând, în sudul Moldovei, în Muntenia, dar şi în Ucraina sau Republica Moldova.

Conform studiilor istorice şi de specialitate, în ultimii 300 de ani, în zona Vrancea s-au înregistrat şase cutremure cu magnitudine cuprinsă între 7,1 şi 7,9 pe scara Richter, care s-au soldat cu pagube materiale insemnate şi mii de pierderi de vieţi omeneşti. 

×
Subiecte în articol: cutremur Gheorghe Marmureanu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close