Antena 3 CNN Actualitate Cardul de sănătate funcționează din nou, după ce a fost blocat două zile

Cardul de sănătate funcționează din nou, după ce a fost blocat două zile

Cardul de sănătate funcționează din nou, după ce a fost blocat două zile
03 Noi 2016   •   07:01

Cardul de sănătate funcționează din nou, de la ora 19:00, a anunțat CNAS. Sistemul informatic al cardului de sănătate a fost indisponibil de marți dimineață, anunță Libertatea.

„Pentru perioada de întrerupere a funcţionării sistemului informatic sunt aplicabile prevederile art. 199 – 202 din Hotărârea Guvernului nr. 161/2016 şi ale art. 361 – 364 din Hotărârea Guvernului nr. 206/2016. În acest sens, până la termenul de raportare a activităţii lunare, pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS, preşedintele CNAS va emite ordin conform prevederilor legale mai sus menţionate”, anunţă CNAS.

Cardul de sănătate funcționează din nou după ce a fost indisponibil de marți dimineață, iar CNAS a precizat că se efectuează operaţiuni de consolidare a acestuia.

În urmă cu mai puțin de o lună, sistemul informatic al cardului de sănătate a fost blocat timp de trei zile și au existat nenumărate cazuri în care medicii nu au prescris rețete sau în care farmaciile nu le-au putut elibera. Un medic s-a revoltat și a spus că își dorește să plece din România, din cauza acestor situații.

Tot din cauza acestor defecțiuni repetate, medicii au amenințat atunci că vor să ducă problema în instanță, întrucât aceste situații reprezintă „un atac la sănătatea pacienților”, așa cum le-a descris Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale pentru Medicina Familiei.

×
Subiecte în articol: card de sănătate CNAS sistem informatic
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close