Antena 3 CNN Actualitate Castrarea chimică a pedofililor, adoptată tacit de Senat. Cum comentaţi?

Castrarea chimică a pedofililor, adoptată tacit de Senat. Cum comentaţi?

Castrarea chimică a pedofililor, adoptată tacit de Senat. Cum comentaţi?
Sursa foto: Foto:agentia.org
de O.P.    |    28 Noi 2011   •   13:43

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă care prevedea castrarea chimică pentru pedofilii care recidivează, precum şi monitorizarea prin GPS a deţinuţilor condamnaţi pentru pedofilie. Camera Deputaţilor este, însă, forul decizional.

Propunerea a fost înaintată Senatului de un grup de 15 deputaţi în luna iunie. Senatul a adoptat proiectul de lege, prin împlinirea termenului de adoptare tacită prevăzut de Constituţie.

Potrivit acestora, abuzul sexual asupra minorului, care nu a împlinit 15 ani, trebuie pedepsit, conform Noului Cod Penal, cu închisoarea de la 2 la 7 ani, sau de la 3 la 10 ani, atunci când minorul este rudă în linie direct, se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau fapta fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.

Guvernul subliniază, însă, că tratamentul sancţionator al propunerii legislative este mai bland comparativ cu prevederile Codului Penal actual. În acelaşi timp, Executivul subliniază că propunerea legislativă nu cuprinde şi concursul de infractiuni.

Noutatea adusă de senatori prin acest proiect de lege se referă la introducerea unei pedepse suplimentare celor care recidivează în comiterea acestei infracţiuni, precum şi celor care comit un abuz sexual în formă agravanta.

Pedeapsa suplimentara se refera la inhibarea pornirilor sexuale” prin metode chimice. Guvernul precizează însă, în punctul de vedere formulat pe marginea propunerii legislative, ca institutia pedepsei suplimentare nu există în dreptul penal român, scrie site-ul avocatnet.ro.

Vezi aici Legea castrării chimice


 

 

×
Subiecte în articol: pedofili
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close