Antena 3 CNN Actualitate Catalin Tolontan, mesaj important pentru Laura Codruța Kovesi: „Nu e un eroism și nu e o opțiune”

Catalin Tolontan, mesaj important pentru Laura Codruța Kovesi: „Nu e un eroism și nu e o opțiune”

Catalin Tolontan, mesaj important pentru Laura Codruța Kovesi: „Nu e un eroism și nu e o opțiune”
17 Iul 2017   •   11:46

Jurnalistul Cătălin Tolontan a comentat, pe blog, afirmațiile făcute de procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com, arătând că, deși Kovesi are dreptate când spune că DNA se luptă cu mafia, „România poate pierde această luptă doar dacă autoritățile tind să copieze ideologia și metodele Mafiei”.

”Laura Kovesi și Mafia. Câteva observații pe interviul acordat de șefa DNA pentru ziare.com. Procurorul-șef al DNA are dreptate în interviu. Mafia există, iar instituția pe care o conduce luptă împotriva ei.

Luptă nu pentru că așa au decis procurorii, "am vorbit chiar azi cu colegii și cu toții am ajuns la concluzia că ne vom continua activitatea", spune Laura Kovesi, ci pentru că asta le cere legea.

Nu e un eroism și nu e o opțiune.

Dacă lucrezi la DNA, ai de-a face cu Mafia.

Și, pe termen lung, România poate pierde această luptă doar dacă autoritățile tind să copieze ideologia și metodele Mafiei.

1. Mafia nu respectă regulile. DNA trebuie să le respecte.

Mafia este, în esență, un sindicat sociopat al crimei, care refuză să accepte normele pe care noi, restul, le luăm drept bune.

Mafia se face că agreează regulile, însă le falsifică, ia forma vasului în care e pusă și ajunge să infiltreze companii, industrii și chiar statul.

***
Tocmai de aceea DNA e obligată să respecte regulile.

Dacă în dosare pătrund forțe extrajudiciare, cum ar fi SRI de pildă, scopul nu scuză mijloacele.

Mijloacele rele contaminează scopul bun.

***
2. Mafia își bazează forța pe ideea că ceilalți nu au niciun drept și merită striviți. În schimb, DNA nu are voie să intre în logica jocului cu sumă nulă.

La un moment dat, Ioana Ene Dogioiu o întreabă pe Laura Kovesi dacă "Pot exista achitări fără să fi greșit procurorul?".

Procurorul-șef răspunde că da, sunt situații în care achitarea e din cauza procurorului și situații în care el nu are nicio vină.

Numai că, uită ea să adauge, în această a doua situație nu înseamnă automat că de vină e judecătorul, scrie Cătălin Tolontan.

Citește continuarea pe tolo.ro.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close