Antena 3 CNN Actualitate Categoria de angajaţi din România care are zile libere în plus, peste concediul normal

Categoria de angajaţi din România care are zile libere în plus, peste concediul normal

În funcţie de vechimea în muncă o categorie de angajați din România beneficiază de mai multe tipuri de concedii, printre care concediu de odihnă, de acomodare, de studiu,dar şi zile libere pentru evenimentele speciale.

Categoria de angajaţi din România care are zile libere în plus, peste concediul normal
Sursa foto: Pixabay / Webandi
de Claudia Popovici    |    16 Noi 2023   •   20:00

Vorbim despre angajații în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), a cărui misiune este de a cunoaște, preveni şi contracara amenințările la adresa securității naţionale, aşa cum sunt acestea definite de lege.

În cadrul SRI, angajații au o serie de beneficii printre care mai multe zile de concediu de odihnă, dar şi acces la alte tipuri de concedii, inclusiv de acomodare, de studii sau formare profesională.

Mai exact, în funcţie de vechimea în muncă, personalul militar din instituţie beneficiază de 32 sau 38 de zile calendaristice de concediu de odihnă anual, pe care îl poate planifica în funcție de propriile opţiuni.

Pe lângă acesta, cadrul legal în vigoare conferă şi alte drepturi precum concediu de studii, de formare profesională, de creştere a copilului, concediu de îngrijire a copilului bolnav, de acomodare, concediu paternal, concediu fără plată, medical, dar şi permisii pentru situaţii deosebite, precum căsătoria, nașterea unui copil sau pentru alte situaţii personale, notează DCnews.ro.

În ceea ce privește programul de lucru, angajaţii SRI pot lucra fi în program standard de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, sau pot avea un program mai flexibil în funcţie de domeniul în care personalul îşi desfășoară activitatea.

În unele situaţii, însă, poate fi solicitată prezenţa angajaților în unități şi în afara orelor de program, pe timpul weekend-ului sau al sărbătorilor legale.

În ceea privește pensionarea angajaților din SRI, aceasta se face conform legislației naţionale în vigoare, însă cadrele militare pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare, în funcţie de activitatea concretă desfăşurată,

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close