Antena 3 CNN Actualitate Caz fără precedent! Procuror, acuzat de tortură de către un deținut

Caz fără precedent! Procuror, acuzat de tortură de către un deținut

Caz fără precedent! Procuror, acuzat de tortură de către un deținut
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Iul 2017   •   11:10

Caz fără precedent la Iaşi! O procuroare este urmărită penal pentru tortură. Plângerea a fost formulată de un tânăr aflat acum în Penitenciarul Iaşi, care susţine că i s-ar fi încălcat drepturi elementare în timpul anchetei, printre altele fiind ţinut fără apă şi mâncare o zi întreagă, scrie Ziarul de Iași.

Un procuror cunoscut în re­giunea Moldovei este cercetat penal pentru cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi tortură, în urma unei plângeri formulate de către un tânăr condamnat pentru omor.

Procurorul A.R., de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost reclamat magistraţilor din Iaşi de către Ga­briel-Nicolaei Caloianu, un tânăr de 30 de ani, din judeţul vecin, care se află în Penitenciarul Iaşi după ce a fost condamnat într-un caz de omor. Caloianu a formulat plângere împotriva procurorului vasluian imediat după ce a fost reţinut, susţinând că i s-ar fi încălcat drepturile şi ar fi fost umilit în perioada în care a fost cercetat.

În repetate rânduri, procurorii de la Iaşi au cla­sat acuzaţiile formulate de Ca­loianu, însă deţinutul a formulat o plângere împotriva soluţiei de clasare şi a izbutit să obţină înce­perea urmăririi penale. Judecătorii au admis plângerea tânărului, dispunând redeschiderea cercetării în vederea completării probatoriului. Conform procedurilor, în urma de­ciziei instanţei procurorul a căpătat calitatea de suspect, însă acest fapt nu echivalează obligatoriu cu o eventuală trimitere în judecată a sa.

„Clientul meu s-a plâns că a fost privat de a bea apă o zi întreagă. Plângerea nu este numai împotriva procuroarei, cât și a polițiștior care și-au bătut joc. Din ce mi-au povestit au fost supuși la umilințe, li s-a aruncat apa în față, mâncau ostentativ în fața lor”, a declarat avocatul la Antena 3.

×
Subiecte în articol: detinut tortura News Magazine
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close