Antena 3 CNN Actualitate Zeci de elevi din Braşov au suferit arsuri la ochi după ce s-au uitat într-o lampă cu ultraviolete

Zeci de elevi din Braşov au suferit arsuri la ochi după ce s-au uitat într-o lampă cu ultraviolete

Caz înfiorător într-o şcoală din Braşov! Aproape 20 de elevi au ajuns la spital cu arsuri la ochi, după ce s-au uitat într-o lampă cu ultraviolete. Cazul a ajuns deja în atenţia inspectoratului şcolar judeţean.

Zeci de elevi din Braşov au suferit arsuri la ochi după ce s-au uitat într-o lampă cu ultraviolete
05 Feb 2020   •   08:15

Elevii sunt în clasa a VI-a și ar fi fost expuși la lampă cu ultraviolete, uitată în funcțiune când copiii nu purtau echipament de protecție. Unii părinți spun că micuții ar fi stat cam două ore cu lampa în funcțiune, în apropierea lor. 

„La 14,00 m-am dus să-mi iau copilul de la școală. Pe la 15,00 fetița s-a plâns de dureri la ochi. Am fost la un cabinet oftalmologic unde ni s-a spus că este vorba despre arsuri. Imediat după ce am fost la cabinet, a apărut scris și pe grupul școlii că mai mulți copii au avut probleme la ochi, au lăcrimat, i-a usturat sau li s-a înroșit fața. Se pare că lampa respectivă ar fi fost lăsată în clasa cu elevi vreo 2 ore. Știu că se folosește, dar nu în prezența persoanelor. Peste 20 de copii au avut probleme din ce am discutat cu alți părinți. Am sunat la secretariat, dar nimeni nu știa nimic despre ce s-a întamplat, nicio explicație”, a spus unul dintre părinți.

„Pe copil îl dor foarte tare ochii, nu îi poate ține nici închiși, nici deschiși. Și capul îl doare. Stă cu comprese și picături. Are mâine programare la oftalmologie”, a povestit alt părinte pe grupul părinților.

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
Ce conţine, de fapt, ultima ofertă a Guvernului refuzată de profesori
x close