Antena 3 Actualitate Ce a pățit procurorul care s-a atins prima dată de Mircea Băsescu

Ce a pățit procurorul care s-a atins prima dată de Mircea Băsescu

de M.Z.    |    17 Iun 2016   •   01:51

Fostul procuror Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat dosare ale familiei Anghel, a explicat joi, la Antena 3, cum i s-a luat rapid dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, după ce ”a îndrăznit” să vorbească despre fratele fostului președinte.

”De ce mi s-a luat acest dosar? Pentru că am îndrăznit să vorbesc despre Mircea Băsescu în presă. Mă duc la șeful SRI pe județ în birou și stabilesc că Mircea Băsescu deja primise o tranșă de bani, i-am spus că îl voi aresta pe Mircea Băsescu”, a povestit fostul procuror Eugen Iacobescu, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, Antena 3.

”Am fost cam pe 3-4-5 martie în biroul lui (al șefului SRI pe județ - n.r.), cred că i-a transmis domnului Maior (șeful SRI de atunci, George Maior - n.r.), iar acesta domnului Băsescu, pentru că a doua zi m-am trezit cu inspecția pe capul meu. A venit procurorul general adjunct de la CA Craiova, Băjenaru și cu șeful Secției Urmărire penală și m-au întrebat pe cine investighez în acest dosar. Le-am spus că în afară de Sandu Anghel, avem certitudinea că Mircea Băsescu face trafic de influență și au luat foc. Apoi mi-au cerut să le prezint dosarul, deși era interzis. Le-am prezentat dosarul, l-au citit și pe 14 martie m-au chemat la Craiova (...). Le-am spus că îl voi trimite în judecată (...) nici n-am ajuns bine la Parchet și primul procuror m-a informat să trimit dosarul la Craiova. Și l-am trimis la Craiova. (...) Nimeni nu este interesat de acest dosar”, a încheiat procurorul Iacobescu.

Citiți și Procurorul Iacobescu, cel care a instrumentat dosarele lui Bercea: Și la mine s-a venit cu 1.000.000 de euro

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 20 iunie 2015, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Cât va sta, de fapt, Mircea Băsescu în pușcărie, din întreaga pedeapsă de patru ani

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close