Antena 3 Actualitate Ce mai face Băsescu în Vila Lac 3. Perioada de 60 de zile, în care trebuia să părăsească locuinţa, a expirat

Ce mai face Băsescu în Vila Lac 3. Perioada de 60 de zile, în care trebuia să părăsească locuinţa, a expirat

de O.P.    |    20 Feb 2015   •   05:56

Fostul preşedinte al Romaniei, Traian Basescu, trebuia, conform legii, să părăsească definitiv locuinţa din Primăverii pe care a utilizat-o în calitate de şef al statului.

Acest lucru nu s-a intamplat, însă. Perioada de gratie de 60 de zile, timpul legal acordat presedintelui pentru a se muta, a expirat.

În curtea casei alese de Traian Băsescu drept reşedinţă oficială încă se zăresc siluetele muncitorilor care îşi fac de lucru, semn că modernizarea şi renovarea fostei locuinţe a Mioarei Roman nu s-a finalizat. Cu toate că Guvernul şi RAAPPS i-au înaintat din timp lista cu locuinţele special destinate spre a fi reşedinţe pentru un fost şef de stat, Băsescu nu s-a grabit să-şi aleagă o casă.

Cu toate că deţine locuinţa din Mihăileanu, pe care şi-a acordat-o pe timpul mandatului de Primar al Capitalei, Băsescu a încercat să acrediteze ideea că nu se poate muta nici în Mihaileanu, nici într-una din celelalte 5 locuinţe oferite de Guvern, ci doar intr-un domeniu de peste 30.000 de metri pătraţi. Asta pentru că nu l-ar prea lăsa SPP-ul, nevoile sale de pază şi protecţie fiind nemăsurate.

Rolul SPP a fost însă unul consultativ, spun reprezentanţii Serviciului de Pază şi Protecţie, care au discutat cu reporterii Antena 3.

Un alt aspect mai puţin luat în seamă este şi faptul că Băsescu a dezvoltat o obişnuinţă din a nu respecta termene legale. În 1997, pe vremea cand era ministru al Transporturilor, a primit de la RAAPPS o casă pe bulevardul Prezan din Capitală. Traian Băsescu a eliberat locuinţa abia la 2 ani după ce şi-a încheiat mandatul la minister.

Strada Aviatorilor nr. 57. O alta locuinta de protocol primită spre folosinţă de Traian Băsescu. Clădirea a fost revendicata, însă Băsescu nu s-a grăbit să plece, deşi a fost somat în mai multe rânduri.

După ce a fost ameninţat cu procese, Traian Băsescu a ales o locuinţă pe care o va putea folosi pe tot parcursul vieţii, gratis. Alegerea lui Băsescu nu e deloc la întîmplare. Nikolai Gogol nr 2. Zona Primăverii. La nici 2 minute de mers pe jos de Vila Lac 3. După 10 ani în care a locuit aici, îi vine greu, se pare, să părăsească zona. Mai ales după ce, în timpul mandatului, a dat ordin ca Vila Dante să fie pusă la punct, în speranţa că se va muta acolo. N-a fost să fie.


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close