Antena 3 CNN Actualitate Cea mai călduroasă dimineață de 15 februarie din ultimii 40 de ani. Schimbarea majoră anunțată de meteorologi

Cea mai călduroasă dimineață de 15 februarie din ultimii 40 de ani. Schimbarea majoră anunțată de meteorologi

Cea mai călduroasă dimineață de 15 februarie din ultimii 40 de ani. Schimbarea majoră anunțată de meteorologi
Sursa foto: Foto: pixabay
15 Feb 2016   •   12:35

A fost cea mai călduroasă dimineaţă de 15 februarie din ultimii 50 de ani în România. Şi sunt şanse mari ca şi ziua de astăzi să fie la fel, mai ales că temperaturile înregistrate deja sunt comparabile cu cele din luna mai.

Meteolorogii spun că săptămâna aceasta ne vom bucura în continuare de căldură, însă de săptămâna viitoare temperaturile vor scădea.

BANAT


Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 16 grade şi minime de 7...8 grade, apoi, până în 20 februarie, valorile termice vor scădea treptat. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o nouă creştere, astfel că, în medie, maximele diurne vor fi cuprinse între 9 şi 13 grade, iar minimele nocturne între 1...2 grade. Va ploua aproape în fiecare zi, pe arii extinse în 15, 19, 23 şi 24 februarie, când, izolat, se pot cumula şi cantităţi de apă mai însemnate.

CRIŞANA

Pe parcursul întregului interval de prognoză, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale în a doua jumătate a lunii februarie. Totuşi diferenţele de la o zi la alta sunt semnificative, mai ales în prima săptămână, când, de la temperaturi medii diurne de 16 grade, estimate pentru 15 februarie, se va ajunge la maxime de 7 grade, în jurul datei de 20 februarie.

În a doua săptămână, fluctuaţiile de temperatură vor fi mult mai mici, iar valorile termice se vor situa între 8 şi 11 grade. Temperaturile minime vor marca o scădere treptată, de la 6...7 grade în prima noapte, până la valori în jurul pragului de îngheţ, pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Vor fi condiţii de apariție a precipitaţiilor în fiecare zi, mai ales ploi, dar în 15, 16 şi 19 februarie sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale în primele 2 zile, când temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 16 și 18 grade, apoi acestea vor scădea semnificativ. Chiar şi în aceste condiţii, vremea se va menţine caldă , cu maxime între 6 şi 10 grade. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori din ce în ce mai scăzute, cuprinse între 5 grade în primele zile şi -2 grade spre sfârşitul intervalului. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în fiecare zi, dar cu precădere în intervalele 19 – 22 şi 23 – 27 februarie.

MUNTENIA


În primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime, în medie, de 20...21 de grade, valori cu până la 15 grade mai ridicate decât cele normale în această perioadă a anului. Apoi temperaturile diurne vor scădea accentuat, iar între 17 şi 20 februarie vor ajunge la medii de 8...10 grade. Ulterior vremea se va încălzi ușor. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori în scădere, cuprinse între 7 grade la începutul intervalului şi 0 grade în a doua săptămână de prognoză. Vor fi posibile ploi slabe sau burniţe, cu precădere în intervalele 18 – 20 feb, respectiv 23 – 27 februarie.

Mai multe informații despre prgonoza meteo, pe meteoplus.ro.







×
Subiecte în articol: prognoza meteo meteo
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close