Antena 3 CNN Actualitate Cel mai titrat specialist în antiterorism din România analizează atentatul din Noua Zeelandă

Cel mai titrat specialist în antiterorism din România analizează atentatul din Noua Zeelandă

Cel mai titrat specialist în antiterorism din România analizează atentatul din Noua Zeelandă
de S.T.    |    17 Mar 2019   •   13:40

Cel mai titrat specialist român în problematica antiteroristă i-a acordat un interviu lui Radu Tudor pe tema efectelor, consecințelor și elementelor de legătură cu România ale atentatului terorist din Noua Zeelandă.

Ion Ștefănuț, fost Comandant al Brigăzii Antiteroriste în anii 90 și apoi al Direcției Generale pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului din SRI, susține că autorul atentatelor din Noua Zeelandă pare a fi fost foarte interesat de istoria conflictelor armate dintre statele creștine din Europa.

Citiți și: Atac terorist în Noua Zeelandă. Atacatorul a scris numele mai multor români pe arme

Iata ce a spus generalul pentru blogului lui Radu Tudor:

1. Domnule General Stefanut, cum analizati si cum trebuie sa interpretam informatia potrivit careia teroristul din Noua Zeelanda a fost in Romania si avea numele unor domnitori romani pe armele sale?

Autorul atentatelor din Noua Zeelanda pare a fi fost foarte interesat de istoria conflictelor armate dintre statele crestine din Europa/Peninsula Balcanica si Imperiul Otoman, precum si (rezulta din fotografiile armei folosita in actiune) de primele confruntari militare dintre arabi si franci. Ca interes istoric, nimic rau! Foarte grav insa cand se transforma intr-o fixatie bolnava, ce degenereaza in islamofobie si se finalizeaza cu un act terrorist de o gravitate uriasa. Asadar, nu este vorba neaparat despre Romania sau domnitori romani, ci mai degraba despre un caz de fundamentalism religios, forma de extremism ce este direct raspunzatoare, prin toate coloraturile sale religioase concrete, de o imensa parte a actelor teroriste din intreaga istorie a Omenirii. 

Citește articolul integral pe blogul radu-tudor.ro.

Citiți și

Primul interviu cu eroul din Noua Zeelandă. Abdul Aziz l-a înfruntat pe terorist - VIDEO

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close