Antena 3 CNN Actualitate Cele mai grave previziuni s-au îndeplinit. Canicula a făcut victime printre români. Trenurile au întârzieri de până la o oră

Cele mai grave previziuni s-au îndeplinit. Canicula a făcut victime printre români. Trenurile au întârzieri de până la o oră

Cele mai grave previziuni s-au îndeplinit. Canicula a făcut victime printre români. Trenurile au întârzieri de până la o oră
Sursa foto: Foto: Facebook
04 Iul 2012   •   07:19

Codul portocaliu de caniculă rămâne în vigoare pana vineri, pentru nouă judeţe din vest. Pentru restul ţării, a fost emis cod galben de temperaturi extreme. Previziunile meteorologilor s-au adeverit. Au fost peste 40 de grade la umbră în mai multe zone din ţară iar zeci de oameni au leşinat pe stradă.

Zeci de oameni au leşinat din cauza caniculei. Temperaturile au depăşit 35 de grade Celsius. Cel mai cald a fost în vestul ţării, unde termometrele s-au apropiat de 40 de grade la umbră.

Valul de căldură tropicală ce se apropie rapid dinspre nordul Africii va fi resimţit până vineri.

Medicii recomandă ca, în orele de vârf, între 11.00 si 16.00, oamenii să nu stea în soare. În ciuda avertizărilor, plajele sunt pline la orele prânzului.

Din restricţiilor de viteză datorate caniculei, trenurile au avut întârzieri de zeci de minute.

Restricţii sunt şi pe şosele. Transporturile de mare tonaj au fost interzise pentru următoarele două zile în mai multe judeţe din ţară.



Întârzieri de până la o oră  pentru trenuri

CFR anunţă întârzieri cuprinse între 20 şi 60 de minute pentru trenurile care circulă în următoarele zile.  Aceste dereglări sunt cauzate de intrarea în vigoare a codurilor portocaliu şi galben de caniculă, ceea ce duce la restricţii de viteză pe căile ferate.

Asta pentru că în perioada de caniculă, când temperaturile depăşesc 35 de grade, la nivelul şinei atinge şi 55 de grade Celsius. Acest lucru pune în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată.

CFR le cere călătorilor să se intereseze din timp despre posibilele întârzieri ale trenurilor dacă urmează să plece la drum până la sfârşitul acesti săptămâni.

×
Subiecte în articol: canicula prognoza meteo meteorologi
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close