Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban a făcut anunţul! Când vor începe lucrările la centura oraşului Târgu Jiu

Ludovic Orban a făcut anunţul! Când vor începe lucrările la centura oraşului Târgu Jiu

Centura de nici 20 de kilometri care înconjoară oraşul Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata de patru ani, dar muncitorii au abandonat lucrările. La mijloc, sunt 150 de milioane de lei, bani europeni, pe care statul român riscă acum să-i piardă dacă nu se finalizează lucrările.

Ludovic Orban a făcut anunţul! Când vor începe lucrările la centura oraşului Târgu Jiu
de Iulia Gorgorin    |    26 Aug 2020   •   20:45

Pasarele care se termină abrupt, gropi, un şantier pustiu şi case pe jumătate demolate. Este peisajul pe care îl găsesc şoferii pe şantierul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Nici măcar jumătate din proiect nu este gata, dar banii au fost cheltuiţi. Aproape 100 de milioane de lei din cei peste 150 cât era valoarea contractului.

Contractul câștigat de o firmă din Italia a fost reziliat după câteva luni pentru că proiectul inițial era greșit. Compania de Drumuri a fost nevoită să facă o nouă licitație. Mai bine de 200 de milioane de lei va primi noul constructor, tot italian, să termine lucrare. Cel puțin asta a promis până și premierul Ludovic Orban.

''Va fi semnat contractul de construcţie a restului de lucrări care au mai rămas de executat din centura Târgu Jiu în termen de maxim 10 zile'', a spus premierul.

Cand va fi gata, centura ar putea prelua cel puțin o treime din traficul din oraș.

Centura va fi construită peste Drumul Național 66, care traversează orasul Târgu Jiu, de la sud la nord

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban centura
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close