Antena 3 CNN Actualitate Cercetătorii români, susţinuţi de Fundaţia Dan Voiculescu

Cercetătorii români, susţinuţi de Fundaţia Dan Voiculescu

România îşi câştigă încet-încet un loc binemeritat la masa comunităţii ştiinţifice internaţionale. Efortul comun de a încuraja cercetarea şi inovarea atât la nivel universitar, cât şi la nivelul societăţii civile începe să dea roade.

Cercetătorii români, susţinuţi de Fundaţia Dan Voiculescu
Sursa foto: Getty Images | Sean Gallup / Staff
de Georgiana Adam    |    31 Aug 2022   •   08:16

În ultimii ani, Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu a susţinut în permanenţă cercetătorii şi oamenii de ştiinţă din România, atât în organizarea propriilor evenimente ştiinţifice, cât şi prin susţinerea eforturilor individuale de a promova cercetarea românească.

De 21 de ani, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca organizează în perioada 15-17 septembrie Conferinţa Internaţională Ştiinţe ale Vieţii pentru Dezvoltare Durabilă.

Peste 300 de participanţi din ţară şi din străinătate, invitaţi speciali, cadre didactice universitare, cercetători, doctoranzi şi post doctoranzi, vor face schimb de experienţe ştiinţifice, idei şi concepte inovatoare, perspective de viitor în agricultură, horticultură, ştiinţa plantelor şi animalelor, ştiinţa şi tehnologia alimentelor.

Un maraton de trei zile cu prezenţă fizică şi specialişti internaţionali care vor crea o punte de legătură între mediul academic şi mediul economic antreprenorial.

"Se reunesc cercetători din întreaga lume. Spre exemplu, anul trecut am avut peste 250 de participanţi din peste 12 ţări. Suntem extrem de fericiţi pentru că am putut păstra această tradiţie a universităţii aşa încât să ne bucurăm anual de un progres şi de comunicările ştiinţifice şi, de asemenea, în a discuta în paneluri teme de cercetare, fie noi, fie cele existene deja", a declarat Dan Vodnar, prorector al USAMV Cluj-Napoca.

România are deja universităţi încadrate în prima categorie de instituţii de cercetare avansată, dar şi specialişti încadraţi în topurile mondiale ale oamenilor de ştiinţă.

Printre acestea se numără Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Acestora li se adaugă Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, devenită una dintre cele mai prestigioase instituţii academice din România.

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close