Antena 3 Actualitate Cine este gruparea de hackeri pro-ruşi Killnet care a atacat site-urile Guvernului României

Cine este gruparea de hackeri pro-ruşi Killnet care a atacat site-urile Guvernului României

de Claudia Popovici    |    01 Mai 2022   •   18:16
Cine este gruparea de hackeri pro-ruşi Killnet care a atacat site-urile Guvernului României
Sursa foto: Pexels.com / Tima Miroshnichenko

"Nu-ți fie frică, Rusia, nimeni și nimic nu te poate amenința", transmite gruparea de hackeri pro-ruşi care a atacat site-urile Guvernului și Armatei României. Iată ce se știe până acum despre grupul Killnet?

Hackerii ruși din grupul Killnet au declarat că au spart site-ul web Anonymous, care a fost implicat în atacuri asupra resurselor de internet binecunoscute ale mass-media ruse.

Programatorii au înregistrat un mesaj video anonim în care îi îndemnau pe ruși să nu creadă falsurile publicate pe internet și îi îndemnau să nu intre în panică pe fondul evenimentelor din Ucraina.

„Foarte curând acest conflict se va încheia, vom găsi pacea. Nu-ți fie frică, Rusia, nimeni și nimic nu te poate amenința. Anonymous aveți grijă să vă restaurați site-ul, arată foarte jalnic pe fondul amenințărilor voastre la adresa țării noastre”, transmite gruparea Killnet, citați de publicația RIA Novosti.

Ce se știe despre grupul Killnet?

Gruparea hackerilor Killnet a fost creat în 2022. Prima postare de pe canalul lor oficial Telegram este datată 23 ianuarie 2022, moment în care programatorii au anunţat data lansării oficiale: „Killnet este în ultima etapă de dezvoltare — lansare pe 31 ianuarie.

Killnet are mai multe domenii (io, org, online, tech, net). Cu toate acestea, serviciile sunt momentan indisponibile, notează TheDailyLyrics.eu.

Ce fac hackerii Killnet?

Sarcina lor este să protejeze datele computerului clientului de atacurile hackerilor. Programatorii își numesc serviciul „prima rețea botnet descentralizată din lume”.

Un atac botnet este un atac cibernetic la scară largă efectuat de dispozitive infectate cu malware care sunt controlate de la distanță.

După atac toate dispozitivele compromise sunt transformate în „boți zombi” pentru un controler de rețea botnet.

"Datele dvs. sunt stocate şi distribuite în întregul Blockchain și nu sunt disponibile pentru aplicarea legii" transmit hackerii celor care vor să folosească serviciile Killnet.

Pentru ce este faimos grupul de hackeri Killnet?

Grupul de hackeri pro-rus Killnet a ajuns în atenţia opiniei publice după ce au atacat site-ul cunoscutului grup Anonymous, dar şi alte site-uri importante dintre care amintim

  • Site-urile web ale Ministerului de Interne din Cehia, inclusiv cele ale Poliției și ale Departamentelor de pompieri
  • Site-urile web ale Căii ferate cehe, ale unor aeroporturi regionale și un portal al administrației publice.
  • Site-urile web gov.ro - mapn.ro - politiadefrontiera.ro - poliţiaromână.ro- cfrcalatori.ro - otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor web românești vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple
  • pe 29 aprilie specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat pe www.dnsc.ro lista de 266 adrese IP implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de ‘Killnet’ asupra site-urilor web românești, și a lansat procedurile necesare pentru limitarea atacurilor.
  • pe 30 aprilie la aproximativ orele 2:30AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcțiune, fără dificultăți.
  • Site-urile mai multor agenții guvernamentale din Republica Moldova au fost supuse atacurilor DDoS din străinătate 
  • Gruparea a efectuat atacuri şi asupra site-urilor guvernamentale din UE și asupra infrastructurii web a NATO

Potrivit informațiilor ucrainene, Rusia pregătește provocări pentru sărbătorile de mai din Transnistria.

Citiți şi: Platforma ghiseul.ro, vizată de hackerii ruși de la Killnet

×
Subiecte în articol: Hakeri killnet

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close