Antena 3 CNN Actualitate Circulație în condiții de iarnă, în mai multe județe. Porturile de la Marea Neagră au fost închise

Circulație în condiții de iarnă, în mai multe județe. Porturile de la Marea Neagră au fost închise

Iarna a pus stăpânire pe mai multe zone din țară, acolo unde circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, în special în zona Moldovei. De asemenea, din cauza vântului puternic, porturile de la malul Mării Negre au fost închise.

Circulație în condiții de iarnă, în mai multe județe. Porturile de la Marea Neagră au fost închise
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2023   •   13:28

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, se circulă în condiții de iarnă, ninge și se depune zăpadă pe carosabil, pe mai multe artere rutiere din județele: Alba, Bacău, Gorj, Harghita, Iași, Neamț, Sălaj, Suceava și Vaslui.

Se acționează cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant. În celelalte județe din țară, se circulă în condiții de ploaie, pe un carosabil umed, fără depuneri de polei.

Toate porturile de la malul Mării Negre au fost închise, din cauza vântului puternic, informează sursa citată.

Pe de altă parte, nu sunt restricții în ceea ce privește traficul aerian sau feroviar.

Citește și: Cod portocaliu și cod galben de viscol și ninsori, în aproape toată țara! Harta zonelor vizate de avertizările meteo ANM

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă sau dacă urmează să se deplaseze în zonele în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, autoritățile le recomandă șoferilor să adopte constant o conduită preventivă la volan, pentru a nu fi implicați în producerea de evenimente rutiere, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close