Antena 3 CNN Actualitate Claudiu Crăciun, după audieri: Daniel Barbu nu a fost agresat. Ministrul Culturii pune presiune asupra organelor de anchetă

Claudiu Crăciun, după audieri: Daniel Barbu nu a fost agresat. Ministrul Culturii pune presiune asupra organelor de anchetă

Claudiu Crăciun, după audieri: Daniel Barbu nu a fost agresat. Ministrul Culturii pune presiune asupra organelor de anchetă
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Oct 2013   •   12:22

Claudiu Crăciun, protestatar audiat în cazul incidentului în care a fost implicat Daniel Barbu, a spus, vineri, că ministrul Culturii nu a fost vizat de o agresiune în Centrul Vechi şi l-a acuzat pe demnitar de presiune asupra organelor de anchetă.

 
"Domnul Barbu m-a declarat deja vinovat la o oră de maximă audienţă şi asta înseamnă presiune asupra organelor de anchetă", a spus, vineri, Claudiu Crăciun, unul dintre liderii protestatarilor, devenit cunoscut în timpul manifestaţiilor din ianuarie 2012, în care se cerea demisia lui Traian Băsescu.

Pe 19 octombrie, ministrul Daniel Barbu declara, la Antena 3, că a fost identificat "autorul" incidentului din Centrul Vechi, în persoana "tânărului universitar fără operă" Claudiu Crăciun. "Ştim şi autorul, îmi permit să-l spun, Claudiu Crăciun, a fost identificat. E păcat, că înţeleg că este un tânăr universitar", a spus atunci Barbu.
 
Protestatarul audiat de Poliţie a ţinut să precizeze că incidentul din Centrul Vechi nu a fost un atac sau o agresiune asupra ministrului, fapt confirmat şi de demnitar.
 
"Integritatea fizică a domnului Barbu nu a fost niciodată pusă în pericol la incident, a fost chectionată demnitatea dânsului sau ce a rămas din ea. Nu a fost un atac, a fost un flash-mob, o întâlnire spontană, ca să atragem atenţia asupra catastrofei pe care dânsul o pregăteşte la Roşia Montană", a adăugat Claudiu Crăciun.

Daniel Barbu: „Eu nu am fost agresat, dar maşina a fost vandalizată”
 
În acest dosar, Crăciun a explicat că a fost chemat ca făptuitor, nu ca învinuit, şi a precizat că este un dosar pentru ultraj, "deşi, am strigat că vrem demisia, iar dacă aceste lucruri înseamnă ultraj, mă declar vinovat".
 
Întrebat despre vandalizarea maşinii lui Barbu, şi anume spargerea lunetei, Claudiu Crăciun a spus că el nu a fost acolo în acel moment şi nu a văzut episodul respectiv.
 
"Nu am fost acolo când s-a spart luneta, lângă maşină, nu am văzut episodul. Oricum, maşina este plătită din banii noştri", a punctat protestatarul.

Unul dintre protestatarii implicaţi în cazul vandalizării maşinii ministrului Culturii, Daniel Barbu, a spus că va depune plângere împotriva şoferului demnitarului şi a precizat că totul a fost o înscenare. 


Joi, 12 persoane au fost audiate la Poliţie, în cazul vandalizării maşinii ministrului Daniel Barbu, după incidentul din 17 octombrie, din Centrul Vechi.
Câteva zeci de manifestanţi veniţi în club A, unde afla demnitarul, i-au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l "Câţi bani ţi-ai luat?" şi cerându-i demisia.
 
Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine - poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.
 
Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificaţi cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă.
 

 

×
Subiecte în articol: daniel barbu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close