Antena 3 CNN Actualitate CNCD s-a autosesizat cu privire la afirmaţiile ministrului Agriculturii: Vom face audierea lui Petre Daea

CNCD s-a autosesizat cu privire la afirmaţiile ministrului Agriculturii: Vom face audierea lui Petre Daea

CNCD s-a autosesizat cu privire la afirmaţiile ministrului Agriculturii: Vom  face audierea lui Petre Daea
26 Iul 2018   •   12:39

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în legătură cu afirmaţiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, despre "porcii incineraţi ca la Auschwitz", o audiere în acest sens având loc după 10 august, a declarat pentru News.ro, preşedintele organismului, Asztalos Csaba, iar Dorina Rusu, membru CNA, a anunţat că va cere consiliului să discute cazul.

"Aproximativ într-o săptămână vom face audierea domnului ministru, bineînţeles dacă va dori să participe. Poate să trimită şi un punct de vedere. Fiind perioadă de concedii nu va fi cvorum, aşa că procedura noastră spune că trebuie să facem întâi audieri, care vor avea loc cel mai probabil după 10 august, după care va fi întocmit un raport", a mai precizat preşedintele CNCD

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-a cerut public scuze după ce a afirmat că porcii cu pestă trebuie incineraţi, iar asta "este o munca extraordinară, ca la Auschwitz". El susţine că a vrut să prezinte "situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci" şi să îşi exprime "durerea sufletească". 

Petre Daea a susţinut marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este "o muncă extraordinară, ca la Auschwitz".

"Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic", a spus ministrul Petre Daea.

×
Subiecte în articol: afirmatii CNCD
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close