x close

CNMR solicită ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, o reacție la vandalizarea Ambasadei României la Budapesta

15 Ian 2018   •   01:29
CNMR solicită ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, o reacție la vandalizarea Ambasadei României la Budapesta

Coaliția Națională pentru Modernizarea României solicită imperios o reacție publică și măsuri concrete atât ministrului de externe al României domnul Teodor Meleșcanu cât și ministrului delegat pentru afaceri Europene, Victor Negrescu.CNMR avertizează că numai în ultima luna statul român, instituțiile și cetățenii români au fost călcat în în picioare de către oficiali maghiari sau lideri ai comunității maghiare din România fără nicio reacție a MAE. Acest lucru este INADMISIBIL.

Solicităm Ministrului de Externe explicații și clarificări urgente cu privire la ultimul incident de inspirație neo hortystă ce a avut loc la Budapesta, respectiv acoperirea stemei României de pe clădirea Ambasadei cu steagul așa zisului Ținut Secuiesc!!.

Va solicităm public domnule ministru răspunsuri la următoarele:

  1. De ce MAE tace complice la repetatele declarații și acțiuni ofensatoare la adresa României?
  2. De ce Kover Laszlo și Victor Orban nu au fost declarați "interziși" pe teritoriul României datorită implicării dovedite în politica internă a statului român?
  3. Este reală informația privind incidentul acoperirii stemei României cu steagul așa zisului ținut secuiesc?
  4. Dacă da, atunci: de ce MAE nu a făcut o comunicare publică oficială față de această faptă extrem de gravă; ce măsuri a luat poliția maghiară față de acest vandalism și atac grav la bază statului român; ce a păzit poliția maghiară care acuza pază ambasadei și a permis un astfel de incident grav ?(În România Jandarmeria Română nu a permis niciodată astfel de atacuri față de o clădire diplomatică și sombolurile naționale ale diverselor state).

Față de toate acestea va solicităm explicații și reacție urgență. În caz contrar, vom demara procedura de strângere de semnături pentru solicitarea DEMITERII dumneavoastră și a celorlați vinovați din MAE.

 "Dacă se confirmă, acțiunea extremiștilor maghiari susținuți de UDMR-PCM-PPMT de acoperire a stemei statului român la Ambasada României la Budapesta cu steagul așa zisului Ținut Secuiesc, devine cel mai grav incident diplomatic din ultimii ani.  Dacă acest gestest este real, fiind realizat în mod evident cu complicitatea conducerii Ungariei, Meleșcanu trebuie să își facă datoria și să interzică liderilor extremiști maghiari intrarea în România și contracararea oricaror forme de anti romanism în întreagă lume. Altfel demiterea sau demisia domnului Meleșcanu se impune de urgență"!!!! (Alexandru Cumpănașu- președinte CNMR).

Citeşte mai multe despre:

budapesta MAE Teodor Meleşcanu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati