Antena 3 CNN Actualitate CNSU a hotărât relaxarea restricțiilor de sărbători! Raed Arafat: "Se elimină masca în spații deschise"

CNSU a hotărât relaxarea restricțiilor de sărbători! Raed Arafat: "Se elimină masca în spații deschise"

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 112 din 07.12.2021 pentru prelungirea stării de alertă, respectiv măsurile de relaxare care ar putea fi impuse în timpul sărbătorilor de iarnă.

CNSU a hotărât relaxarea restricțiilor de sărbători! Raed Arafat: "Se elimină masca în spații deschise"
Sursa foto: Facebook | Guvernul României
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2021   •   21:08

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi pentru a prelungi starea de alertă. Pe agenda discuțiilor s-au aflat şi măsuri pentru ridicarea restricţiilor de călătorie pe timp de noapte, prelungirea programelor magazinelor şi restaurantelor de sărbători, dar şi măsuri în ceea ce privește gradul de ocupare în hoteluri.

Astfel, s-au eliminat interdicțiile de circulaţie a persoanelor în timpul nopții.

- Creşte intervalul orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05:00 -22:00

- Se elimină obligativitatea purtării măştii în toate spațiile deschise şi rămâne limitată la spațiile deschise aglomerate şi anume stațiile de autobuz, locurile unde se formează cozi, piețe, târguri.

- Acces permis în mall-uri, magazine, inclusiv cele care nu sunt esențiale, se va permite nu numai persoanelor vaccinate şi trecute prin boală dar şi persoanelor care sunt testate cu un test PCR de 72 de ore sau test antigen de 48 de ore.

- La magazinele mai mici de 200 mp nu va fi necesară prezentarea unor documente care atestă statusul de vaccinat, trecut prin boală sau testat însă agenţii economici vor trebui să stabilească numărul de persoane care pot să intre în magazin concomitent, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

- Toate activitățile care erau limitate la 30% vor fi permise până la 50%. Aici vorbim de cinematografe, teatre, activități sportive dar respectând regula de intrare pentru vaccinat, trecut prin boală sau testat.

- Pentru nopțile de Crăciun şi Anul Nou în perioada 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022 nu vor fi restricții referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi funcționali operatorii economici, deci pot fi pe durata nopții, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinare, trecut prin boală sau testat.

- Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid

- Permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Lista completă a măsurilor propuse prin Hotărârea 112 din 07.12.2021 poate fi citită integral AICI

Acestea vor propuse spre a fi adoptate prin Hotărârea de Guvern de mâine.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close