Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană aşteaptă drumuri mai bune de la România

Comisia Europeană aşteaptă drumuri mai bune de la România

Comisia Europeană aşteaptă drumuri mai bune de la România
Sursa foto: foto: jurnalul.ro
15 Apr 2015   •   14:46

Comisia Europeană este interesată de construirea infrastructurilor în statele mai puţin dezvoltate şi care au nevoie "stringentă" de dezvoltarea infrastructurii rutiere, spune comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu.

"Scopul prezenţei mele este de a arăta interesul pe care CE îl are în construirea infrastructurilor, mai ales în statele mai puţin dezvoltate şi care au această nevoie stringentă de dezvoltare a infrastructurii rutiere. Autostrada Turda - Sebeş este un proiect important şi din punct de vedere al reducerii timpului de călătorie pentru persoane şi mărfuri, dar cel mai important cred că este reducerea accidentelor rutiere. Judeţul Cluj este unul dintre judeţele cu cele mai multe accidente rutiere şi România are un trist record legat de accidente rutiere. Speranţa noastră este ca aceste autostrăzi să fie nu numai mai rapide, ci şi mai sigure faţă de drumurile care există acum. Sperăm ca, după aprobarea Masterplanului de transport, să putem da drumul proiectelor de mare amploare. Sunt convins că Ministerul Transporturilor va veni cu proiecte mature, care vor duce la dezvoltarea regiunilor", a spus Creţu.

Aceasta a mai spus că România este împărţită în 8 regiuni, dintre care 7 sunt considerate mai puţin dezvoltate."Cred că Ardealul şi Banatul au şanse să se dezvolte, să treacă în altă categorie, trebuie să asigurăm echilibrul cu regiunile din Moldova, să ajutăm şi Republica Moldova. Regiunile din Estul Europei fac progrese importante pentru a prinde din urmă ţările din Vest", a afirmat Creţu.

Comisarul European a spus că speră ca în 5 ani de mandat mai multe regiuni să treacă de la statutul de regiuni mai puţin dezvoltate la regiuni în tranziţie

×
Subiecte în articol: CE UE infrastructura
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close