Antena 3 CNN Actualitate Prima măsură luată de Comisia SRI: Șeful Serviciului, audiat în cazul Coldea

Prima măsură luată de Comisia SRI: Șeful Serviciului, audiat în cazul Coldea

Prima măsură luată de Comisia SRI: Șeful Serviciului, audiat în cazul Coldea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Ian 2017   •   20:16

Comisia parlamentară de control al SRI va adresa o solicitare directorului SRI, Eduard Hellvig, pentru a fi audiat în cazul lui Florian Coldea, a anunţat, luni, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu

"Mâine vom face o primă întâlnire mai informală a Comisiei de control, pentru dorim să ştim foarte exact ce avem de făcut, să vedem regulamentul, iar apoi sigur că, instituţional, voi adresa o solicitare directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Hellvig, şi vom stabili de comun acord o dată şi o oră pentru audiere pe acest subiect şi pe altele dacă vom aprecia că sunt necesare şi pe alte subiecte", a anunţat Ţuţuianu, întrebat în legătură cu cazul generalului Florian Coldea, pus la dispoziţia directorului SRI. 

Ţuţuianu a menţionat că scrisoarea către directorul SRI va fi adresată "probabil" marţi. 

El a adăugat că lucrurile trebuie clarificate în termen cât mai scurt şi că în şedinţa comisiei se va decide dacă va fi audiat şi Florian Coldea. 

"Deocamdată, este (Coldea - n.r.) în interiorul SRI, vom aprecia lucrurile acestea după ce vom avea mâine o primă discuţie între membrii comisiei", a explicat Ţuţuianu. 

Acesta a subliniat că în cazul lui Coldea trebuie avute în vedere două lucruri: "Pe de o parte este SRI, care îşi face propria anchetă, după regulamentele proprii, şi atribuţia noastră de control asupra SRI, care se desfăşoară după procedurile prevăzute de Hotărârea Parlamentului 30 din 1993". 

"Vom studia mâine şi, pornind de la ce prevede reglementarea legală pe acest subiect, vom decide pe cine chemăm, când chemăm. În orice caz nu o să invit pe nimeni la discuţie decât într-o modalitate instituţională, nu printr-un anunţ făcut la presă", a spus Ţuţuianu. 

El a mai spus că nu-l cunoaşte pe Florian Coldea decât din spaţiul public. 

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat luni, cu majoritate de voturi, componenţa Comisiei parlamentare pentru controlul SRI. Comisia va fi condusă de senatorul Adrian Ţuţuianu - preşedinte, propus de PSD.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close