Antena 3 CNN Actualitate Condimentul puternic din bucătărie care elimină ploșnițele de pat. Se pune la colţurile patului şi acţionează pe timpul nopţii, atunci când insectele sunt active

Condimentul puternic din bucătărie care elimină ploșnițele de pat. Se pune la colţurile patului şi acţionează pe timpul nopţii, atunci când insectele sunt active

Condimentul din bucătărie care elimină ploşniţele de pat are un miros puternic ce împiedică apropierea insectelor.

Condimentul puternic din bucătărie care elimină ploșnițele de pat. Se pune la colţurile patului şi acţionează pe timpul nopţii, atunci când insectele sunt active
Sursa foto: Getty Images I SementsovaLesia
de Georgiana Adam    |    07 Noi 2023   •   10:00

Ploșnițele se ascund în fisurile și crăpăturile patului și se hrănesc cu sânge uman, lăsând în urmă mâncărimi și iritații dureroase.

Există tot felul de metode care te ajută să scapi de ploșnițele de pat, printre care şi condimentul cu un miros puternic care împiedică apropierea insectelor.

Mușcătura ploșnițelor poate declanșa alergii periculoase, de aceea prezența lor în locuințe nu trebuie ignorată.

O persoană care știe sau bănuiește că doarme în apropierea unor astfel de insecte poate dezvolta stări de anxietate și stres, ceea ce duce într-un final la lipsa de somn sau un somn insuficient de odihnitor.

Cuişoarele, condimentul puternic din bucătărie care elimină ploşniţele de pat

Cuișoarele sunt recunoscute pentru proprietățile lor repelente împotriva ploșnițelor și a altor dăunători. Uleiul de cuișoare este folosit în produsele de protecție împotriva insectelor datorită mirosului puternic și a substanțelor chimice pe care le conține.

Mirosul puternic al cuișoarelor împiedică apropierea ploşniţelor. Acest lucru poate ajuta la prevenirea intrării acestor insecte în casă sau în alte spații.

Mai mult decât atât, cuișoarele pot fi o alternativă mai sigură și mai naturală la pesticidele chimice pentru combaterea ploșnițelor. Folosirea cuișoarelor poate reduce expunerea la substanțe chimice toxice.

Citeşte şi: Trucurile prin care ne dăm seama dacă avem ploșnite în camera de hotel. Specialist: "Este foarte greu de scăpat de ele"

Totodată, cuișoarele pot fi folosite sub formă de ulei esențial, pudră sau într-o pungă cu cuișoare întregi. Aceste forme pot fi plasate în locuri unde se presupune că se ascund ploșnițele sau în jurul zonelor pe care doriți să le protejați.

Cuișoarele pot fi folosite atât în scop preventiv, pentru a descuraja ploșnițele să se apropie, cât și pentru a controla infestările deja existente. 

Cum ne dăm seama că avem ploșnițele de pat

Detectarea ploșnițelor de pat în locuință este importantă pentru a putea acționa rapid pentru a rezolva problema. Iată câteva semne comune care vă pot ajuta să vă dați seama că aveți ploșnițe de pat:

Unul dintre semnele cele mai evidente ale ploșnițelor de pat sunt mușcăturile pe piele. Acestea pot apărea pe orice parte a corpului și au de obicei o serie de caracteristici specifice, cum ar fi mâncărime intensă, inflamație și pot apărea în grupuri sau șiruri.

Ploșnițele de pat sunt mici, plate și de culoare maro sau roșcată. Ele se ascund în crăpăturile și fisurile din mobilier, saltea, cearceafuri sau perne, iar în timpul nopții ies să se hrănească.

Ploșnițele de pat lasă în urma lor excremente în formă de mici puncte negre. De asemenea, pot apărea pete de sânge pe lenjerii sau pe suprafețe dacă ați fost mușcat de ploșnițe și ați zdrobit-o în timpul somnului.

Insectele pot emana un miros ușor dulceag sau acrișor, pe care unii oameni îl compară cu mirosul de fructe stricate. Acest miros poate fi detectat în zonele infestate.

Prezența cojilor de ouă sau a tegumentelor: Ploșnițele de pat depun ouă și își schimbă tegumentele pe măsură ce cresc. Aceste coji sau tegumente pot fi găsite în jurul locurilor de ascunzătoare ale ploșnițelor.

Reacții alergice sau iritații: Dacă sunteți alergic la mușcăturile de ploșnițe, puteți dezvolta reacții alergice sau iritații severe ale pielii în urma mușcăturilor.

×
Subiecte în articol: condiment ploșnițe
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close