Antena 3 CNN Actualitate Ultima confruntare pentru București. Cătălin Predoiu: Nicușor Dan mi-a spus că nu ține neapărat să fie Primar General

Ultima confruntare pentru București. Cătălin Predoiu: Nicușor Dan mi-a spus că nu ține neapărat să fie Primar General

Ultima confruntare pentru București. Cătălin Predoiu: Nicușor Dan mi-a spus că nu ține neapărat să fie Primar General
02 Iun 2016   •   21:03

Ultima confruntare pentru București. Gabriela Firea, Cătălin Predoiu, Nicușor Dan și Daniel Barbu, la Sinteza Zilei

Gabriela Firea, Nicușor Dan, Cătălin Predoiu și Daniel Barbu sunt invitații lui Mihai Gâdea la ”Sinteza Zilei”, într-o ultimă dezbatere înainte de votul de duminică.

Al doilea invitat în ediția specială Sinteza Zilei este candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu. Predoiu a venit însoțit de copreședintele PNL, Alina Gorghiu, dar și de mai mulți candidați pentru Sectoare.

Citește și: Ultima confruntare pentru București. Ce planuri are Nicușor Dan pentru Capitală și de ce nu face alianță cu PNL

Citește și: Ultima confruntare pentru București. Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, la Sinteza Zilei

Citește și: Ultima confruntare pentru București. Daniel Barbu: Cred că cel mai util vot este pentru alternativă. Una reală

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat, de ce a durat ceva mai mult ca liberalii să își aleagă un candidat pentru Capitală.

“Cred că trebuie să explic bucureștenilor de ce am făcut mai multe alegeri la București. E un oraș care a fost administrat de PSD foarte mulți ani. Mă uitam în topul Forbes, să văd cam pe ce loc este Bucureștiul în topul atractivității pentru investitori. Este pe locul trei, după doupă orașe conduse de liberali, vorbim de Timișoara și Cluj. Corupție, evenimente nefericite. Această căutare a dat roade într-un final. Îmi asum că ne-a luat ceva mai mult să găsim soluția.”

Cătălin Predoiu a explicat că PNL are o bază solidă de la care pleacă în această luptă.

"Nu aș spune că lumea nu se îndreaptă spre PNL, avem un scor solid, o bază solidă, de la care poate țâșni. PNL este o formațiune care trece prin două procese simultane. Fuziunea, care nu este deloc simplă și proiectul de reformă internă. S-a văzut acest lucru la București foarte clar. Oameni tineri, oameni care candidează pe locuri eligibile chiar de la tineret. La urma urmei, într-o campanie, la București, e vorba de trei chestiuni:

  1. Să explici oamenilor în ce stadiu sunt proiectele Capitalei. Și acestea sunt la pământ. Traficul auto este dezastruos.
  2. Să explici proiectele de viitor. Și asta am făcut și aici în studioul dvs și în proiectul colegei dvs. Oana Stancu.
  3. Să explici ce poți să faci. Ce calități ai, ce știi să faci, cu ce experiență vii de fapt la post."

Predoiu a explicat și de ce alianța cu USB nu s-a concretizat până la urmă și a explicat că ținta partidului USB, condus de Nicușor Dan este alta.

"Proiectul USB nu este pentru Capitală, este un proiect construit pentru parlamentare. Ni s-a spus clar acest lucru. La un moment dat am spus că e posibil ca, mergând în paralel, să ne oprim reciproc. Și mi-a dat un răspuns deconcertant. A spus Nicușor Dan că nu ține neapărat să fie Primar General. Eu am intrat determinat să fac acest lucru. Una e să blochezi un proiect, alta este să intri în groapa cu lei și să te lupți cu ei. Și fără un partid în spate. Eu am un partid în spate, care se reformează. Și doamna Firea are un partid în spate, dar care nu se reformează. Anturajul contează și doamna Firea are un partid nereformat în spate. Ori aici noi avem toate garanțiile să nu se mai facă astfel de greșeli.”

Ulterior, Cătălin Predoiu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor Oana Stancu și Răzvan Dumitrescu:

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat că PNL și-a asumat foarte multe riscuri în această campanie electorală.

“O să dau telespectatorilor câteva argumente. Am să vă spun că am riscat foarte mult pentru această campanie, pierzând câteva voturi, când ne-am asumat acel decalog al integrității. Noi am încercat să ne adresăm electoratului schimbării, care să ne arate cum poate PNL să țină pasul cu doleanțele unei societăți foarte dinamică. O candidatură nouă înseamnă și riscul de a nu putea să îți prezinți candidatul așa cum își dorești.”

Cătălin Predoiu a recunoscut că a greșit când a ales să nu comunice cu oamenii și să bazeze mai mult pe acțiuni.

“Am învățat foarte greu să comunic, m-am convins greu să comunic. Eu am preferat non-comunicarea. Și cât am fost la minister, am făcut la fel. Ar fi trebuit să comunic mai din timp, chiar în politică fiind, să ies mai des la televizor și să arăt oamenilor cum sunt. A fot covârșitoare această senzație pe care am primit-o de la oameni, oamenii mă știau un timp mai scorțos, mai de birou și se demonstrează că nu e chiar așa, din ce îmi spun ei. Eu am avut niște bariere. Și față de dvs și față de alte televiziuni”

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a explicat, într-o intervenție telefonică în ediția specială, că îl susține pe Cătălin Predoiu fără niciun dubiu.

“Am două mari regrete în acest moment. Mai întâi, că nu pot să fiu împreună cu domnul Predoiu, la care țin foarte mult și a cărui hotărâre de a candida eu am apladaut-o de unul singur și regret din suflet că nu sunt cetățean al București, ca să pot să îl votez pe domnul Predoiu. De data aceasta, nu mă abțin, sunt absolut convins că este cea mai bună variantă.”

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close