Antena 3 CNN Actualitate Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu şi preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, la un miting anti-Ponta

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu şi preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, la un miting anti-Ponta

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu şi preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, la un miting anti-Ponta
11 Dec 2013   •   19:45

Consilierul prezidenţial, Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, împreună cu liderul Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, au participat la un miting de aproximativ o oră îndreptat împotriva Guvernului Ponta, miercuri seară, în Piaţa Victoriei.

"Acest protest este împotriva furtului statului român de către infractorii USL", a afirmat Daniel Funeriu.

Cei aproximativ 100 de manifestanţi s-au adunat, în jurul orei 18.00, pe trotuarul din zona Muzeului Antipa, unde au scandat împotriva cabinetului Ponta, în contextul modificărilor aduse Codului penal prin votul de marţi al parlamentarilor.
   
Ei au venit la protest cu pancarte pe care erau inscripţionate mesaje precum "Mandela a vrut egalitate, Ponta vrea imunitate" sau "Pe cuprinsul României, legea lor, legea hoţiei".
   
La miting au fost agitate steaguri ale României şi ale UE.
   
În jurul orei 19.30, protestatarii au plecat din faţa Guvernului, pe Calea Victoriei.

Dana Grecu a amintit în ediţia "La ordinea zilei" că, în luna mai a acestui an, Corpul de Control al premierului Victor Ponta a sesizat DNA pe numele lui Funeriu, în calitate de fost ministru al Educaţiei, şi în cazul lui Valerian Vreme, fostul ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Cei doi sunt acuzaţi de fals intelectual, după ce au cumpărat de licenţe Windows fără temei legal. Pentru a crea aparenţa de legalitate, cei doi miniştri au semnat o notă comună privind achiziţia de soft educaţional, utilizat de către Ministerul Educaţiei în şcoli.

Prejudiciul creat se ridică la peste 1 milion de euro.

×
Subiecte în articol: Partidul Miscarea Populara
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close