Antena 3 CNN Actualitate Copiii şi adulţii dispăruţi în râul Mureş sunt căutaţi de patru zile

Copiii şi adulţii dispăruţi în râul Mureş sunt căutaţi de patru zile

Pentru a patra zi la rând, scafandrii şi pompierii cercetează în amănunt zona în care doi copii şi doi adulţi au dispărut după ce s-au răsturnat cu barca în Mureş. Misiunea lor a fost aproape imposibilă, ieri, pentru că vizibilitatea a fost aproape de zero, iar curenţii au fost foarte puternici.

de Andreea Borboros    |    04 Mai 2023   •   14:19

Căutările continuă şi astăzi pe râul Mureş. Pompierii şi scafandrii din cadrul ISU Timiş şi ISU Arad fac tot ce le stă în putinţă pentru a găsi cele patru persoane, printre care şi doi copii, dispărute încă de duminică seara în apele râului Mureş. În ajutorul lor, au venit voluntari de la Salvo Timişoara, dar şi localnici din zonă.

Autorităţile din ţara noastră au solicitat sprijin inclusiv omologilor din Ungaria care caută şi ei în râul Mureş, pe sectorul Nădlac-Mako.

Citeşte şi: "De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ți-am greșit?" | Strigătul de durere al Alinei, femeia care şi-a pierdut copilul şi soţul în apele Mureșului

Zilnic, un elicopter SMURD survolează cele patru sectoare de râu de pe teritoriul României. Încă de ieri, alţi şapte voluntari din cadrul Asociaţiei Naţionale de Combaterea a Braconajului şi Poluării din Timiş au venit în sprijin, iar un voluntar s-a oferit să survoleze zona cu o aeronavă ultrauşoară. Până acum, însă, nu este niciun indiciu care să îi ajute pe salvatori în misiunea de a-i recupera pe dispăruţi.

Cele patru persoane au fost date dispărute, după ce o barcă s-a răsturnat, duminică seara, 30 aprilie, pe râul Mureş. Potrivit autorităţilor, un bărbat din Semlac s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş, Periam-Port, judeţul Timiş, spre malul drept, judeţul Arad, în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă de lemn. În ambarcaţiune, se aflau 11 persoane, cinci adulţi şi şase copii, însă, la aproximativ trei metri de mal, barca s-a scufundat.

În urma incidentului, un copil de 4 ani a murit, iar patru persoane sunt de negăsit. Sunt căutaţi un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31, din Nădlac şi doi copii din Nădlac.

Barcagiul este în continuare cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. O femeie de 28 de ani şi-a îngropat copilul, iar sora acesteia, devastată de durere încă aşteaptă ca salvatorii sau chiar râul Mureş să îi redea cei doi copii şi pe tatăl acestora.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close