Antena 3 CNN Actualitate Copilul care a căzut în puţ este într-o stare mai bună. Medici: A fost detubat și respiră spontan

Copilul care a căzut în puţ este într-o stare mai bună. Medici: A fost detubat și respiră spontan

1 minut de citit Publicat la 19:36 27 Apr 2017 Modificat la 19:36 27 Apr 2017
o_1beo48pnn1fd3198m1u925ankdi8.jpg
Sursa foto: Foto captura Antena 3

Copilul scos din puţ este într-o stare mai bună și a putut fi detubat de medici. Mai mult, micuțul de aproape doi ani respiră spontan și urmărește cu privirea obiectele care îi sunt arătate.

"A dat semne că vrea să respire singur şi a fost detubat. Colegii mei spun că respiră spontan, deocamdată. Este bine, este sub uşoară sedare. Pare că îşi coordonează nişte mişcări, că urmăreşte cu privirea. El este mic, a fost şi foarte mult sedat", a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", medicul Raluca Alexandru. 

Raluca Alexandru a spus că nu se poate exprima în prezent o opinie din punct de vedere neurologic, însă după primele semne se pare că cel mic este în regulă.

Într-un moment de neatenţie, un băiețel în vârstă de un an şi opt luni a alunecat în fântâna din curtea casei la o adâncime de 16 metri. După mai bine de 11 ore, salvatorii au reuşit să scoată copilul din puţ cu ajutorul unor tije metalice. 

Acesta a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde se află în continuare internat.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu” din Capitală, Dan Enescu, a declarat, pentru news.ro, că băiețelul scos din puț este un caz extrem de grav și fără precedent, cu risc de infecție pulmonară, care ar putea cauza decesul.

”Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo!”

"Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo. Vă daţi seama, aproape 11 ore într-un puţ îngust, în frig, cu jumătate din corp în apă, înghiţind apă despre care nu ştim nimic, mă refer la calitatea acesteia. Mi-aş dori şi eu, din toată inima, să spun copil salvat, aşa cum am spus de zeci de mii de ori în cazul copiilor cu arsuri grave, cărora nimeni nu le mai dădea nicio şansă, poate nici chiar ştiinţa. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar într-un caz fără precedent", a spus profesorul Dan Enescu.

Imagini din timpul operațiunii de salvare

 

×
x close