Antena 3 CNN Actualitate Corlăţean, despre calitatea apei mării pe litoralul bulgăresc: MAE a făcut o avertizare corectă, preluând integral informaţiile instituţiilor din Bulgaria

Corlăţean, despre calitatea apei mării pe litoralul bulgăresc: MAE a făcut o avertizare corectă, preluând integral informaţiile instituţiilor din Bulgaria

Corlăţean, despre calitatea apei mării pe litoralul bulgăresc: MAE a făcut o avertizare corectă, preluând integral informaţiile instituţiilor din Bulgaria
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    06 Iul 2014   •   20:32

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că MAE a făcut o avertizare corectă despre calitatea apei mării pe litoralul bulgăresc, preluând integral informaţii de la instituţiile sanitare din Bulgaria.

"Ceea ce Ministerul de Externe are ca obligaţie legală - şi asta a şi făcut în momentul respectiv, preluând informaţii oficiale ale Inspectoratului regional de Sănătate de la Varna şi ale şefului Secţiei de hepatologie a Spitalului din Sofia, care se ocupă cu astfel de chestiuni - a fost să informeze public ceea ce presa din Bulgaria preluase deja de la instituţiile menţionate anterior. A fost o avertizare corectă, preluând integral informaţii pe care instituţiile sanitare medicale din Bulgaria le-au menţionat", a spus Titus Corlăţean, întrebat despre avertizarea transmisă vineri de MAE.

Ministrul pentru Cercetare: Nu există riscuri pentru sănătatea publică pe litoralul românesc
   
Ministrul Afacerilor Externe a mai spus că au fost încercări repetate, fără succes, ale Ambasadei României la Sofia de a prelua de la Guvern şi de la Ministerul Sănătăţii din Bulgaria informaţii care să confirme această chestiune.
   
"A fost destul de mult timp în care nu s-a primit niciun răspuns. Nu puteam să stăm să pierdem timp, şi în astfel de situaţii, câtă vreme inspecţia regională de sănătate de la Varna a spus că în această zonă există un mic risc, integral şi nu cu alte elemente, fără modificări, au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice româneşti", a precizat Corlăţean.
   
Ministrul a menţionat că dacă există probleme între instituţiile din Bulgaria, "asta nu priveşte instituţiile din România".

Autorităţile dau asigurări: NU există niciun virus în apa Mării Negre de pe litoralul românesc
   
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) a cerut autorităţilor române o reacţie fermă care să confirme situaţia din Bulgaria, pentru a putea informa şi acţiona corect faţă de românii care şi-au cumpărat vacanţe pe litoralul bulgăresc.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close