Antena 3 CNN Actualitate Cristian Bușoi promite cel mai mare spital de stat din sud-estul Europei, la București

Cristian Bușoi promite cel mai mare spital de stat din sud-estul Europei, la București

Cristian Bușoi promite cel mai mare spital de stat din sud-estul Europei, la București
10 Dec 2015   •   22:44

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, desemnat oficial candidatul PNL la Primăria Capitalei, promite că dacă va avea girul bucureștenilor, va construi cel mai mare spital de stat din sud-estul Europei.

”Acesta este cel mai important proiect, cu adevărat ambițios și realizabil, dacă bucureștenii mă vor vota. (...) Aici pot fi atrași medici români care au plecat în străinătate, dar nu se pune problema desființări niciun spital”, a spus europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3. 

Potrivit lui Bușoi, construcția efectivă a spitalului ar dura un an, iar banii pentru lucrare ar veni din bugetul municipalității și dintr-un eventual împrumut pe termen lung.

Liberalul mai spune că, dacă va ajunge primarul bucureștenilor, spitalul pe care îl va ridica va fi unul interdisciplinar cu aparatură de ultimă generație, care să acopere nevoile celui mai populat oraș al României și să facă față situațiilor de criză. De asemenea, europarlamentarul mai promite și parteneriate cu marile spitale din UE și Statele Unite.
 
Întrebat de posibilele locuri în care ar putea fi amplasat spitalul, Bușoi a dat ca patru variante posibile: platforma Fundeni, un teren al MApN, o zonă din sectorul 3 al Capitalei: strada Brățării/strada Vărăști sau baza RATB din zona Piața Victoriei.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close