Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, enervat la culme după ce i s-a folosit numele în speculații financiare: "N-am nicio legătură!"

Cristian Tudor Popescu, enervat la culme după ce i s-a folosit numele în speculații financiare: "N-am nicio legătură!"

Cristian Tudor Popescu este extrem de supărat deoarece unele persoane îi asociează imaginea cu moneda virtuală Bitcoin. Gazetarul afirmă că nu are nicio legătură cu așa ceva, și îi faci escroci pe cei care îi folosesc numele în 'speculații financiare'.

Cristian Tudor Popescu, enervat la culme după ce i s-a folosit numele în speculații financiare: "N-am nicio legătură!"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    28 Ian 2021   •   23:30

„BITCOIN - CTP. Răspund unei întrebări care mi s-a tot pus în ultima vreme:

Nu am intrat în viața mea în speculații financiare. N-am nicio legătură cu „colajele” mizerabile de pe net care folosesc persoana CTP pentru a împinge oamenii să se bage în „investiții” cu moneda virtuală BITCOIN. Inșii care fac așa ceva nu pot fi decât niște escroci chitiți să extragă din buzunarul cetățenilor creduli niște bani cât se poate de reali”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Facebook/ Cristian Tudor Popescu

Bitcoin, preț record! la începutul lui 2021

Bitcoin a ajuns în primele zile ale lui 2021  la o noua valoare record, depășind pragul de 40.000 de dolari pentru o unitate. Creșterea vine pe fondul optimismul piețelor legate de certificarea victoriei lui Joe Biden în Statele Unite, după săptămâni în care criptomoneda a devenit tot mai puternică.

În primele zile din an, Bitcoin ajunsese la prețul record de 30.000 de dolari pe o unitate. După numai o săptămână, criptomoneda s-a scumpit cu 10.000 de dolari, atingând un nou prag-record în istoria sa, informează Bloomberg.com.

Pe 28 decembrie 2020, Bitcoin valora în jur de 28.000 de dolari, și se preconiza de atunci o nouă creştere record. Cea mai cunoscută criptomonedă depăşise primul prag, cel de 20.000 de dolari, în data de 16 decembrie.

Ascensiunea Bitcoin a fost stimulată și de mutările recente ale unor companii financiare importante precum PayPal care a lansat anul trecut o funcție care permite utilizatorilor să investească în criptomonede.

PayPal a anunțat de asemenea că intenționează să implementeze anul acesta plățile cu criptomonede în rețeaua sa masivă de comercianți.
Bitcoin a înregistrat cea mai mare creștere în 2020

Bitcoin a avansat cu peste 300% în 2020 și, mai mult decât atât, în ultimele două săptămâni a adăugat peste 50%, trecând de la 20.000 de dolari la 30.000.

Moneda blockchain existat de aproximativ un deceniu, dar anul trecut a intrat în atenția marilor investitori americani, atrași de calitățile percepute de acoperire a inflației și de potențialul de câștiguri rapide, precum și de așteptările că va deveni o metodă principală de plată.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Ideea unei monede digitale nu este noua si a aparut in urma cu mai bine de 20 de ani. In 1998, Wei Dai a adus in discutie ideea unor bani digitali, iar Nick Szabo a creat Bit Gold. Cele doua idei nu au avut succes in acea perioada, insa 10 ani mai tarziu, Satoshi Nakamoto a publicat documentatia pentru Bitcoin, moneda care avea sa transforme lumea.

Ceea ce este foarte interesant este faptul ca nu se stie cu exactitate cine este Satoshi Nakamoto, daca este o singura persoana sau un pseudonim care defineste un grup de oameni. Nimeni nu a revendicat uriasa inovatie, insa se pare ca acest lucru nu este de atat de mare interes dat fiind faptul ca foarte multi oameni se bucura de ea.

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu bitcoin
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close