Antena 3 CNN Actualitate CSAT: România va acorda asistenţă umanitară Georgiei

CSAT: România va acorda asistenţă umanitară Georgiei

CSAT: România va acorda asistenţă umanitară Georgiei
12 Aug 2008   •   18:53

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-au reunit, marţi după-amiaza, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu, pentru a analiza evoluţia situaţiei din Caucaz. Aceasta este a doua reuniune a CSAT pe tema conflictelor din Georgia, din ultimele zile. De această dată, la şedinţă au participat toţi membrii CSAT, între care şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Conform unui comunicat remis de Palatul Cotroceni, în şedinţa CSAT a fost discutată cererea de asistenţă umanitară venită din partea Georgiei. Astfel, medicamente şi instrumente medicale vor fi trimise spre Tbilisi, deşi nu se ştie când se va face acest transport.

La reuniunea CSAT s-a discutat şi despre evacuarea cetăţenilor români din Georgia. Dintr-un total de 50 de persoane, doar 30 au fost evacuate, iar sursele susţin că este opţiunea celorlalte persoane dacă vor să părăsească Georgia sau nu.

S-a discutat şi despre implicarea României în procesul de pace din Georgia, ca negociator, spun surse din Ministerul Apărării Naţionale, fiind luată în considerare relaţia de prietenie dintre Traian Băsescu şi Mihail Saakaşvili. Potrivit surselor, ministrul de externe Lazăr Comănescu va pleca miercuri la Bruxelles, pentru a acorda consultanţă de specialitate pentru abordarea unei poziţii comune a statelor UE privind situaţia din Georgia.

Despre conflictul din Georgia s-a discutat şi la consultările care au avut loc între preşedintele României şi liderii partidelor parlamentare. Mircea Geoană, preşedintele PSD, i-a cerut lui Băsescu să reactualizeze Strategia de securitate, România aflându-se între două zone de conflict: Kosovo şi Caucaz. "Există informaţii că acţiunea preşedintelui Georgiei, Mihail Saakaşvili, nu a avut un accept de la statele aliate acestei ţări", a mai afirmat liderul PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close