Antena 3 CNN Actualitate CSM despre cererea Ramonei Mănescu: Nu putem să ne autosesizăm

CSM despre cererea Ramonei Mănescu: Nu putem să ne autosesizăm

CSM despre cererea Ramonei Mănescu: Nu putem să ne autosesizăm
Sursa foto: Foto: caon.ro
de M.Z.    |    13 Aug 2012   •   13:18

CSM precizează că nu are posibilitatea să se autosesizeze în legătură cu eventuale abateri disciplinare ale procurorilor, răspunzând astfel europarlamentarului Ramona Mănescu. Verificările se pot face doar la sesizarea unei persoane sau la sesizarea din oficiu a inspectorilor judiciari.

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat sâmbătă că USL solicită Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus. Ramona Mănescu spune că aceste interceptări au fost făcute ilegal.

"USL constată că în acest moment se folosesc toate mijloacele de presiune pentru a bloca validarea de către Curtea Constituţională a referendumului care l-a demis cu un vot covârşitor al populaţiei, de 7,4 milioane de voturi, pe domnul preşedinte Traian Băsescu", a declarat Ramona Mănescu.

Ramona Mănescu a declarat că unul Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că îi sunt interceptate convorbirile.

"Unul dintre aceste mijloace de presiune pare să fie astăzi Parchetul General, foarte apropiat domnului Traian Băsescu şi foarte drag preşedintelui suspendat, prin sesizarea pe care a adresat-o Parlamentului şi publicarea in extenso a convorbirilor telefonice dintre miniştri ai Guvernului României, dintre care unul membru CSAT, şi care conform legii ar fi trebuit avertizat asupra înregistrărilor convorbirilor lui", a mai afirmat europarlamentarul PNL.

Mănescu a calificat solicitarea Parchetului drept "un abuz" şi a mai susţinut că România s-ar fi întors "în anii '50 ai proceselor politice". "Indiferent ce motivaţie au însă înregistrările, publicarea lor este însă o jalnică diversiune stalinistă pentru a şantaja şi denigra instituţiile statului", a susţinut Mănescu.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Citiţi şi CSM a cerut verificări judiciare pentru Ramona Mănescu, Vosganian şi Mihai Voicu




×
Subiecte în articol: CSM ramona manescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close