Antena 3 CNN Actualitate Cultură "A fost sau n-a fost?" va rula în SUA

"A fost sau n-a fost?" va rula în SUA

"A fost sau n-a fost?" va rula în SUA
30 Ian 2007   •   13:36

Lungmetrajul de debut al lui Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost?", câştigător al trofeului Camera d'Or, a obţinut la Cannes 2006 şi premiul Label Europa Cinemas. Acesta favorizeazã distribuirea filmului în reţeaua Europa Cinemas, ce grupează săli care programează filme europene în proporţie de cel puţin 33% din numărul total de premiere.

Filmul a rulat în Italia, Ungaria, Austria, Norvegia şi, bineînţeles, în România. În ianuarie a avut premiera în Franţa, Belgia şi Suedia. Urmează premiera din Olanda, peste trei săptămâni.

Producţie independentă, "A fost sau n-a fost?" evidenţiază trei destine, trei percepţii despre Revoluţie. Filmul va fi lansat şi în Statele Unite, la New York, pe 6 iunie.

Primul lungmetraj al lui Porumboiu a fost selecţionat la multe festivaluri internaţionale şi a câştigat numeroase premii, printre care: Lebăda de Aur pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor la Copenhaga, trei distincţii la Siena şi alte trei la Cinessone (Franţa), menţiune specială a juriului la Zagreb şi Trofeul Transilvania la TIFF-ul clujean.

Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close